1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

UPDATE Hrebenciuc i-a promis lui Dumitru Iliescu că va da afară un vicepreşedinte de la ANPC

Viorel Hrebenciuc ar fi promis unei persoane cu conexiuni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că îl va îndepărta pe vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţiei Consumatorilor (ANPC), în schimbul furnizării de informaţii confidenţiale. La scurt timp de la promisiunea lui Hrebenciuc, un vicepreşedinte al ANPC şi-a dat demisia.

20 oct, 2014 | | ECONOMICA.net
(update 20 oct, 2014 17:47) Dumitru Iliescu i-a cerut lui Hrebenciuc să îl înlăture pe vicele Vlad Bontea de la ANPC
Potrivit stenogramelor DNA publicate de Hotnews, fostul şef al SPP, Dumitru "Mitică" Iliescu a cerut ca Hrebenciuc să intervină pentru înlăturarea din funcţie a lui Vlad Bontea.

"Cu ocazia intalnirii din data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel sa intervina pe langa functionari publici pentru a-i determina sa il destituie pe Bontea Vlad, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, din functia pe care o exercita, cerere acceptata de catre Hrebenciuc Viorel.Aceasta solicitate a lui Iliescu Dumitru a fost facuta in contextul in care, dupa ce a infiintat societatea Agentia Romana de Securitate S.R.L. si dupa ce a trecut-o pe numele lui Bontea Vlad si sotia sa, Bontea Alina-Loredana, cei doi refuza la momentul actual sa ii restituie partile sociale ale societatii, aspecte ce rezulta din urmatorul fragment al discutiei dintre cei doi:

ILIESCU DUMITRU: Stiti ca eu societatea am avut-o pe numele nepoatei mele si al lui Vlad Bontea. Ea e casatorita cu Vlad.

VIOREL HREBENCIUC: Da, da.

ILIESCU DUMITRU: Fata asta este a treia fata a mea, eu am crescut-o de mica.

VIOREL HREBENCIUC: Stiu, stiu!

ILIESCU DUMITRU: Nu puteam sa tin pe numele meu societatea? Cu tot cu terenuri, cu tot, tot, tot, in iulie ma anunta ca nu imi mai da societatea.

VIOREL HREBENCIUC: Vai!

ILIESCU DUMITRU: De cine credeti ca era pusa? De barbatu-su! Si pe el, nu va, eu l-am pus vicepresedinte".

În 13 august 2014, Hrebenciuc i-a solicitat unei persoane, „fost şef al unei structuri de protecţie", pe care DNA nu o numeşte direct, dar despre care presa scrie că ar fi Dumitru „Mitică" Iliescu, să îi ofere informaţii privind ancheta, încă nepublică, din dosarul retrocedărilor.

În schimbul serviciilor fostului şef al unei structuri de protecţie, care avea o cârtiţă la DNA, potrivit procurorilor, Hrebenciuc avea să intervină pe lângă mai multe instituţii ale statului.

Una din promisiunile lui Hrebenciuc viza îndepărtarea din funcţie a unuia din cei doi vicepreşedinţi ai ANPC, cu care „fostul şef al unei structuri de protecţie" avea un litigiu de afaceri.

„Cu ocazia întâlnirii din data de 13.08.2014, aceeaşi persoană i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel să intervină pe lângă funcţionari publici pentru a-i determina să îl destituie pe vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din funcţia pe care o exercita (din cauză că persoana respectivă avea un litigiu de afaceri cu acesta), cerere acceptată de către Hrebenciuc Viorel", se arată în comunicatul DNA.

Pe 23 septembrie 2014, Doru Adrian Ghitcuţă înaintează demisia din funcţie, care este aprobată pe 1 octombrie 2014.

„Având în vedere cererea domnului Doru Adrian Ghitcuţă, înregistrată la Cabinetul primului-ministru sub nr. 5/5.259 din 23 septembrie 2014, în temeiul art. 15 lit. a) şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 5 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic.
La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Doru Adrian Ghitcuţă se eliberează, la cerere, din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor", se arată în decizia nr. 274/2014.

Între timp, pe 14 octombrie, DNA anunţă că sunt urmăriţi penal mai mulţi politicieni şi funcţionari publici, printre care şi Hrebenciuc.

Ghitcuţă: Am demisionat din motive personale

"Am demisionat din motive personale, de sănătate. Nu cred că are nicio legătură (cu Viorel Hrebenciuc, n. red.)", susţine Doru Adrian Ghitcuţă, contactat de ECONOMICA.NET.

Fostul vicepreşedinte al ANPC susţine că este doar o coincidenţă şi că nu are cunoştinţă de acuzaţiile aduse lui Hrebenciuc.

Potrivit declaraţiilor de interese depuse în timpul mandatului, Ghitcuţă nu are nicio afacere pe numele său.

Din comunicatul DNA nu reiese clar dacă „fostul şef al unei structuri de protecţie" avea un litigiu de afaceri dintre două firme sau dintre firma fostului şef de structură şi vicele ANPC, din prisma funcţiei ocupate de cel din urmă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO