1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

News

Coloană de camioane de peste cinci kilometri, la Vama Nădlac 2. Şi autoturismele aşteaptă cel puţin jumătate de oră pentru control

O coloană de camioane de peste cinci kilometri era formată, luni, la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac II, acestea staţionând pe banda de urgenţă a autostrăzii pan-europene, în condiţiile în care Ungaria a impus o interdicţie de 48 de ore pentru traficul greu, care expiră la ora 23.00. Şi autoturismele care ies din ţară prin acelaşi punct de frontieră aşteaptă cel puţin jumătate de oră pentru controlul documentelor, scrie News.ro.

01 mai, 2017 | News.ro

Câteva sute de camioane aşteptau, luni după-amiază, ridicarea interdicţiei impuse de Ungaria pentru traficul greu, astfel că, la ieşirea din ţară, coloana formată înainte de Vama Nădlac II depăşea cinci kilometri, scrie News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Arad, camioanele s-au adunat în ultimele 24 de ore şi continuă să sosească, însă nu pot tranzita punctele de trecere a frontierei până când Ungaria nu ridică interdicţia pentru traficul greu impusă de Ziua Internaţională a Muncii. Interdicţia expiră luni, la ora 23.00.

Autorităţile se aşteaptă ca numărul camioanelor care ajung la graniţă să crească în următoarele ore, iar coloana să ajungă la zece kilometri. În aceste condiţii, în momentul reluării traficului greu spre Ungaria va fi suplimentat personalul de control. De asemenea, vor fi deschise mai multe benzi de ieşire pentru automarfare.

Circulaţia pe autostrada spre Ungaria nu este afectată, însă în Vama Nădlac II este aglomeraţie şi la autoturisme, şoferii aşteptând cel puţin 30 de minute pentru controlul documentelor.

Autorităţile spun că vama s-a aglomerat luni la prânz, iar majoritatea autoturismelor care ies din ţară au numere străine, fiind vorba de turişti străini, dar şi de români din ţări învecinate care au venit România.

Autorităţile ungare au informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad că nu vor permite accesul camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone timp de 48 de ore, începând de sâmbătă, ora 23.00, şi până luni, la aceeaşi oră, pentru că se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muncii.

În mod obişnuit, Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru automarfare sâmbătă şi duminică şi la sărbătorile legale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO