Columbia întăreşte controlul la frontiera cu Venezuela aflată în criză

Columbia a anunţat joi noi controale migratorii şi de securitate la graniţa sa cu Venezuela, în faţa afluxului de migranţi care fug din cauza crizei politico-economice care loveşte această ţară vecină, scrie AFP.
Economica.net - vin, 09 feb. 2018, 05:37
Columbia întăreşte controlul la frontiera cu Venezuela aflată în criză

Preşedintele Juan Manuel Santos a dispus desfăşurarea suplimentară a 2.120 de agenţi ai forţelor de ordine de-a lungul celor peste 2.200 de kilometri de frontieră comună.

Vom ‘impune mai multe controale migratorii şi mai stricte cu scopul ca intrarea venezuelenilor (…) să fie controlată, ordonată şi, foarte important, legală’, a declarat şeful statului în cursul unei vizite în oraşul de frontieră Cucuta (est).

Aceste efective ale armatei terestre, marinei şi armatei aerului ‘vor avea ca principal obiectiv să întărească controlul’ în punctele unde sute de migranţi trec ilegal frontiera şi unde operează grupări criminale, precum şi contrabandişti, a adăugat el.

De acum înainte, venezuelenii vor trebui să prezinte un paşaport sau o carte migratorie pentru a intra pe teritoriul columbian. Cei care se află deja în această ţară vor trebui să se prezinte autorităţilor pentru a fi înregistraţi.

În plus, guvernul va înceta să mai acorde autorizaţii de mobilitate frontalieră create la origine pentru a facilita deplasarea persoanelor care trăiesc în această regiune.

Potrivit serviciului columbian pentru migraţie, peste 550.000 de venezueleni trăiesc în Columbia legal sau clandestin, iar numărul acestora este aşteptat să depăşească un milion la sfârşitul semestrului.

Juan Manuel Santos a apreciat că situaţia din Venezuela este o ‘tragedie’ şi i-a îndemnat pe columbieni să evite xenofobia şi actele ‘ostile’ faţă de migranţi.

Columbia se află în fruntea ţărilor care au accentuat presiunea internaţională asupra guvernului preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro pe care l-a calificat ca fiind o ‘dictatură’.

În cursul vizitei efectuate luna trecută în Columbia, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a recunoscut impactul afluxului de venezueleni şi a propus un sprijin umanitar guvernului de la Bogota

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...