Comenzile plasate pe platforma e-commerce Merchant Pro au crescut cu 60% între 15 mai şi 15 iunie în comparaţie cu anul trecut

MerchantPro, platformă locală de e-commerce, a anunţat că, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi relaxarea restricţiilor, continuă să înregistreze creşteri semnificative în valoarea şi numărul comenzilor plasate la magazinele din platformă, astfel că la nivelul celor 1.500 de magazine online active din platformă, în perioada 15 mai – 15 iunie numărul tranzacţiilor a crescut cu 60% faţă de perioada similară a anului precedent.
Economica.net - joi, 18 iun. 2020, 09:47
Comenzile plasate pe platforma e-commerce Merchant Pro au crescut cu 60% între 15 mai şi 15 iunie în comparaţie cu anul trecut

„Odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi relaxarea restricţiilor, MerchantPro, platformă locală SaaS de e-commerce, continuă să înregistreze creşteri semnificative în valoarea şi numărul comenzilor plasate la magazinele din platformă. Astfel, la nivelul celor 1.500 de magazine online active din platforma MerchantPro, în Romania, în perioada 15 mai – 15 iunie numărul tranzacţiilor a crescut cu 60% faţă de perioada similară a anului precedent.

De asemenea, se înregistrează o dinamică pozitivă şi în valoarea comenzilor. Astfel, în perioada 15 mai – 15 iunie, marcată de primele măsuri de relaxare odată cu ieşirea din starea de urgenţă, creşterea a fost de 80%, faţă de perioada similară din 2019. Domeniile cele mai active au fost home&deco, alături de produsele alimentare şi cele de îngrijire.

Vârful de creştere al perioadei s-a remarcat în ultima săptămână din mai, când dinamica valorică a fost de +106%. În iunie, creşterile fiecărei săptămâni au depăşit 65% faţă de aceleaşi intervale din 2019.

Relaxarea nu a adus însă schimbări în comportamentul de consum online dobândit în perioada restricţiilor. Interesul pentru achiziţii online s-a menţinut de la lună la lună. Astfel, în luna mai nivelul tranzacţiilor este similar cu cel înregistrat în luna aprilie a acestui an, în ciuda ieşirii din starea de urgenţă după 15 mai, arată datele companiei.

„Primele două săptămâni din iunie au adus creşteri cu peste 60% în valoarea comenzilor, semn că o bună parte a publicului s-a mutat în online şi rămâne fidel acestui mediu de vânzare. În lunile cu stare de urgenţă dinamica pozitivă din online a fost alimentată de limitarea circulaţiei şi închiderea multor business-uri offline. Cifrele din starea de alertă semnalează însă o schimbare de comportament mai profundă şi o migrare pe termen lung către online, atât din partea clienţilor, cât şi din partea retailerilor”, declară Arthur Rădulescu, fondator ShopMania Net, compania care administrează MerchantPro.

Interesul românilor faţă de achiziţiile online a crescut constant în perioada stării de urgenţă şi a atins un climax în ultima săptămână din aprilie (creştere 165% week-over-week). Al doilea vârf a fost înregistrat în timpul stării de alertă, respectiv în ultima săptămână din mai.

Retailerii migrează către online

În paralel, la nivelul platformei MerchantPro s-a remarcat şi un interes ridicat din partea retailerilor de a migra din offline către online. Numărul de conturi noi create în vederea lansării de magazine online a crescut de aproape cinci ori de la debutul crizei pandemice, faţă de lunile precedente. Cele mai active au fost segmentele de magazine alimentare, articole vestimentare şi de frumuseţe, sport, hobby, mobilă, bricolaj şi decoraţiuni.

„Evoluţia a venit pe fondul interesului crescut al publicului pentru vânzările online, dar şi a funcţionalităţilor pe care le-am introdus în perioada aceasta, în special cele orientate către administrarea vânzărilor multi-channel, inclusiv pentru cei care administrează şi un business offline în paralel „, a precizat Arthur Rădulescu.

Magazinele online active care utilizează platforma e-commerce MerchantPro în România au listate un număr total de peste 5 milioane de produse.

MerchantPro a terminat 2019 cu o cifră de afaceri de 500.000 euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

MerchantPro este noua identitate a platformei autohtone ShopMania BIZ. Platforma MerchantPro este folosită la nivel regional, iar peste 5.000 magazine online i-au utilizat funcţionalităţile în cei peste 10 ani de prezenţă pe piaţă.

MerchantPro este un proiect al companiei ShopMania Net, care se adresează antreprenorilor din ecommerce din România şi Europa, prin funcţionalităţi competitive de ecommerce, servicii profesioniste de suport şi soluţii personalizate, adaptate necesităţilor specific de dezvoltare. 

ShopMania Net a avut o cifră de afaceri de 1 milion de euro în 2019. Compania operează comparatorul de preţuri Shopmania.ro şi platforma de e-commerce MerchantPro, care reprezintă 50% din business.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...