1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Comerţul cu autovehicule a crescut cu 4,6% în ianuarie 2015

Comerţul cu autovehicule a crescut cu 4,6% în ianuarie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, iar serviciile de piaţă prestate populaţiei au scăzut cu 2,5%, a anunţat, joi, Institutul Naţional de Statistică (INS).

12 mar, 2015 | Agerpres

În ianuarie 2015, comparativ cu ianuarie 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 4,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut atât ca serie brută, cu 2,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2%.

Faţă de decembrie 2014, în ianuarie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut ca serie brută, cu 19,2%, şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută, cu 6,2%, şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2015, comparativ cu luna ianuarie 2014 a înregistrat pe total o creştere cu 4,6%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+45,6%), comerţul cu autovehicule (+10,8%), şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+7,0%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 2,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicată şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2015 a înregistrat pe total o creştere cu 7,6% faţă de luna ianuarie 2014.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,5% mai mică comparativ cu luna ianuarie 2014, provenită în principal de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-8,6%), hoteluri şi restaurante (-3,0%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-2,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-1,7%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 5,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2015 a scăzut cu 2,0% comparativ cu luna ianuarie 2014.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 19,2%, pe fondul scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-25,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-15,2%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-6,6%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 31,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 3,8%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna ianuarie 2015 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 6,2%, din cauza scăderilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-11,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-8,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-2,8%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2015 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 3,3%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO