1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Comerţul en gros a crescut cu 8,4% în septembrie, susţinut de afacerile cu maşini şi produse agricole

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a avansat în luna septembrie cu 8,4% faţă de aceeaşi lună din 2015, ritm încetinit semnificativ faţă de august, creşterea fiind susţinută în special de comerţul cu maşini şi cu produse agricole, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie News.ro.

15 noi, 2016 | News.ro

În august, afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu 15,1% în ritm anual, cel mai bun ritm din ultimii ani, impulsionate de comerţul produse agricole.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat, în septembrie, în comerţul en gros cu maşini şi echipamente, sector în care s-a înregistrat un avans cu 23,9% faţă de septembrie 2015.

De asemenea, afacerile cu produse agricole şi animale vii au fost mai mari cu 20,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, potrivit datelor INS.

Faţă de luna anterioară, comerţul en gros a crescut în luna septembrie cu 2,1% pe serie brută, dar a scăzut cu 0,3% în cifre ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi variaţiile sezoniere.

Cumulat pe primele nouă luni ale acestui an, afacerile din comerţul cu ridicata au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 8,2%.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete.

Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

Anul trecut, comerţul en gros a înregistrat un avans de 4,1% comparativ cu 2014, în special ca urmare a creşterii cu 17,4% din afacerile cu echipamente informatice şi de telecomunicaţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO