1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

News

Comisarul european pentru Justiţie nu este mulţumită de măsurile luate de Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica

Comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, Vera Jourova, nu este mulţumită de măsurile luate de compania Facebook în urma sustragerii ilegale a datelor a 87 de milioane de utilizatori, a declarat vineri un purtător de cuvânt al acesteia pentru site-ul EUObserver.com.

07 apr, 2018 | Mediafax

"Apreciez faptul că încearcă să fie mai transparenţi" a declarat aceasta într-un comunicat.

"Din păcate unele explicaţii nu se încadrează în aşteptările mele. Este clar că datele europenilor au fost expuse unui risc major şi nu sunt sigură că Facebook a urmat toţi paşii necesari pentru implementarea chimbărilor", a adăugat aceasta.

Vera Jourova a vorbit şi despre scrisoarea primită joi seară de la directorul executiv al companiei Facebook, Sheryl Sandberg.

În scrisoare era prezentat faptul că datele a 2,7 de milioane de utilizatori Facebook din ţările Uniunii Europene au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica. Firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).

"Aşa cum am menţionat deja, această problemă nu este legată doar de protejarea datelor", a afirmat Jourova.

"Această problemă reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei noastre şi a procesului electoral. Aş vrea să discut cu Sheryl Sandberg despre metoda prin care vor asigura transparenţa şi vor respecta regulile dezbaterii noastre democratice şi cum se vor schimba conform Regulamentului European General de Protecţie a Datelor (GDPR)", a adăugat aceasta.

"Internetul nu este un spaţiu fără reguli. Regulile care se aplică offline trebuie respectate şi în lumea online. Aceste companii deţin o putere foarte mare. Vreau să deţină de asemenea şi o responsabilitate foarte mare", a concluzionat comisarul european.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO