1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

Comisia de Muncă a Camerei Deputaților: Valoarea coșului de consum să fie stabilită anual de INS și aprobată de președintele instituției

Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent se stabileşte anual de către Institutul Naţional de Statistică şi se aprobă prin ordin al preşedintelui acestuia, potrivit unui amendament aprobat marţi de Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, la reexaminarea solicitată de şeful statului asupra Legii pentru modificarea şi completarea OUG 217/2000 privind aprobarea coşului minim de consum lunar, informează Agerpres.

02 iun, 2020 | Agerpres

Potrivit amendamentului, "valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent se stabileşte anual de către Institutul Naţional de Statistică şi se aprobă prin ordin al preşedintelui acestuia".

Comisia a argumentat că INS centralizează datele necesare stabilirii valorii coşului minim de consum lunar pentru un trai decent.

Potrivi textului anterior, valoarea coşului minim de consum lunar pentru un trai decent se actualiza anual de către Institutul Naţional de Statistică şi se aproba prin hotărâre a Guvernului.

Proiectul de lege este pe ordinea de zi a plenului de miercuri, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO