1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Comisia Europeană: 1.000 de cazuri de dezinformare la alegerile europene

Comisia Europeană a anunţat că au fost prezentate progresele înregistrate în combaterea dezinformării şi principalele concluzii desprinse din alegerile europene, ”ca o contribuţie la discuţiile liderilor UE de săptămâna viitoare”, iar din ianuarie, 1.000 de cazuri de dezinformare au fost detectate, faţă de 434 în aceeaşi perioadă anul trecut, susţine news.ro.

16 iun, 2019 | ECONOMICA.net

„Mai rămân însă multe de făcut pentru a proteja procesele şi instituţiile democratice ale UE. Dezinformarea este o ameninţare care evoluează rapid. Tacticile utilizate de actorii interni şi externi, legaţi în special de surse din Rusia, evoluează la fel de repede ca măsurile adoptate de state şi de platformele online. Sunt necesare cercetări continue şi resurse umane adecvate pentru a contracara noile tendinţe şi practici, pentru a detecta şi a demasca mai bine campaniile de dezinformare, precum şi pentru a creşte gradul de pregătire la nivelul UE şi la nivel naţional”, arată CE.

Instituţia precizează, potrivit News.ro că protejarea proceselor şi a instituţiilor democratice din UE împotriva dezinformării este o provocare majoră pentru societăţile de pe tot globul.

Pentru a face faţă acestei provocări, UE a luat iniţiativa şi a instituit un cadru solid de acţiune coordonată, care respectă pe deplin valorile europene şi drepturile fundamentale. Comunicarea comună prezintă modul în care Planul de acţiune împotriva dezinformării şi Pachetul de iniţiative privind alegerile au contribuit la combaterea dezinformării şi la păstrarea integrităţii alegerilor pentru Parlamentul European, a informat Comisia Europeană.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO