1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 14 º

News

Comisia Europeană cere României aplicarea normelor UE pentru deşeurile de echipamente electrice şi electronice

Comisia Europeană cere Spaniei, Letoniei, Poloniei şi României să pună în aplicare normele UE privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, informează un comunicat transmis joi de Executivul de la Bruxelles.

16 oct, 2014 | Agerpres

CE solicită insistent celor patru ţări să trimită detalii despre modul în care este transpusă în dreptul naţional legislaţia UE referitoare la deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), o obligaţie care trebuia îndeplinită până la 14 februarie 2014, scrie Agerpres.

Noua Directivă DEEE înlocuieşte şi actualizează norme mai vechi referitoare la deşeurile de echipamente electrice şi electronice. Directiva menţionată vizează atât prevenirea sau reducerea impacturilor negative pe care le au asupra sănătăţii umane şi asupra mediului generarea şi gestionarea de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, cât şi îmbunătăţirea eficienţei şi a impacturilor de ansamblu ale utilizării resurselor, precizează CE.

În urma nerespectării termenului limită iniţial, la 31 martie 2014 au fost trimise scrisori de punere în întârziere către Spania, Letonia, Polonia şi România. Comisia trimite acum avize motivate, iar dacă statele membre în cauză nu acţionează în termen de două luni, cazurile pot fi trimise în faţa Curţii de Justiţie a UE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO