1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Comisia Europeană critică sistemul de plată defalcată a TVA din România. Acesta ar trebui abrogat - expert

Sistemul de plată defalcată a TVA ar trebui abrogat, întrucât nu a avut niciun efect pozitiv, iar România este criticată de Comisia Europeană pentru acest lucru, a declarat, vineri, Dan Manolescu, preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali, în cadrul conferinţei "Autumn tax update forum".

05 oct, 2018 | Agerpres

"Din câte ştim, există un număr de scrisori, o corespondenţă între Comisia Europeană şi autorităţile din România, prin care Comisia a cerut o serie întreagă de detalii. Se pare că, la cum înţeleg ei lucrurile, n-ar fi tocmai în regulă sistemul pe care îl avem. Aşteptăm să facă ceva concret, să declanşeze un infringement sau să facă ceva în acest sens", a afirmat Manolescu.

El a arătat că nu a fost făcută o analiză la nivelul autorităţilor pentru a se vedea care au fost beneficiile acestui sistem.

"Personal, nu am auzit pe nimeni care să fi avut ceva de câştigat. De pierdut, am auzit, dar de ceva bun, nu. Cineva trebuie să forţeze o abrogare, iar în această situaţie Comisia este singura care poate să o facă, într-un context în care în continuare majoritatea parlamentară este aceeaşi şi nu cred că o decizie de abrogare ar putea veni din partea Guvernului", a continuat Manolescu, la conferinţa organizată de BusinessMark şi PKF Finconta.

De la 1 martie, este obligatorie plata defalcată a TVA pentru firmele care sunt în insolvenţă şi pentru cele care au datorii la plata TVA, într-un anumit plafon.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO