1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Comisia Europeană suspectează existenţa unui cartel în industria somonului

Oficialii Comisiei Europene au efectuat marţi o serie de inspecţii neanunţate la fermele de somoni din "mai multe state membre", pe fondul suspiciunilor că o serie de companii din acest sector au pus la punct un cartel, transmite Reuters.

19 feb, 2019 | ECONOMICA.net

"Comisia are îngrijorări că firmele inspectate ar fi putut viola legislaţia antitrust care interzice cartelurile şi practicile de afaceri restrictive", se arată într-un comunicat de presă al executivului comunitar, care nu a dezvăluit însă identitatea companiilor inspectate.

Comisia precizează că efectuarea unor astfel de inspecţii neanunţate nu înseamnă în mod automat că firmele sunt vinovate de practici anticoncurenţiale şi nici nu influenţează rezultatul investigaţiei.

Separat, compania norvegiană Grieg Seafood a informat că Direcţia Generala Concurenţă din cadrul Comisiei Europene a efectuat o inspecţie la ferma sa de somoni Grieg Seafood Shetland pentru a investiga un posibil comportament anti-concurenţial. "Grieg Seafood intenţionează să dea dovadă de transparenţă şi va furniza toate informaţiile cerute de Direcţia Generală Concurenţă", a informat compania Grieg Seafood, unul dintre principalii producători norvegieni de somon.

În România, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus realizarea unor controale tematice ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO