1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Comisia Europeană vrea modificărea vârstei de pensionare odată cu creşterea speranţei de viaţă

Comisia Europeană a reiterat marţi cererea adresată statelor membre ale UE de a lua măsuri pentru a creşte vârsta de pensionare ca urmare a creşterii speranţei de viaţă a populaţiei europene, relatează agenţia EFE.

22 apr, 2014 | Agerpres

'Comisia Europeană a publicat în luna februarie 2012 un document despre pensii, în care se solicita tuturor statelor să ajusteze vârsta de pensionare în concordanţă cu speranţa de viaţă', a reamintit Jonathan Todd, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale.

'Având în vedere creşterea speranţei de viaţă şi problemele pe care îmbătrânirea populaţiei le poate provoca în chestiuni precum capacitatea sistemului de pensii de face faţă unei creşteri a numărului celor aflaţi în plată, Comisia Europeană crede că toate ţările trebuie să ia măsuri pentru a creşte vârsta de pensionare odată cu speranţa de viaţă', a adăugat oficialul comunitar.

El a precizat că 'aceasta este poziţia' Comisiei Europene după ce i s-a cerut părerea cu privire la un proiect de lege propus de guvernul german, ce prevedere creşterea vârstei de pensionare la 63 de ani, după 45 de ani de cotizare.

Pe de altă parte, Comisia a refuzat să comenteze planul de reducere drastică a cheltuielilor publice anunţat săptămâna trecută de guvernul francez, care prevede îngheţarea salariilor bugetarilor, a pensiilor şi ajutoarelor sociale.

Purtătorul de cuvânt comunitar Simon O'Connor consideră 'binevenite' unele măsuri anunţate de noul premier francez, Manuel Valls, cum ar fi reducerea taxelor percepute mediului privat, ce vor permite 'creşterea competitivităţii companiilor franceze, element esenţial pentru crearea de noi locuri de muncă'. Însă el a precizat că executivul comunitar trebuie să analizeze în detaliu toate măsurile, concluziile urmând să fie cuprinse în studiul semestrial asupra perspectivelor economiei europene, ce va fi publicat peste două săptămâni, şi în recomandările care vor fi adresate statelor membre la începutul lunii iunie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO