Comisia pentru bugete a PE: 1 milion de euro pentru accesul la sănătate din mediul rural

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a aprobat un proiect-pilot în valoare de 1 milion de euro, iniţiat de europarlamentarul PSD Victor Negrescu, care are ca scop îmbunătăţirea accesului la servicii medicale în mediul rural.
Economica.net - mar, 30 sept. 2014, 11:05

‘Există foarte multe zone rurale din Uniunea Europeană în care locuitorii sunt defavorizaţi din punct de vedere al accesului la servicii de Sănătate. Sunt servicii elementare, la care cu toţii avem dreptul, iar faptul că locuim la oraş sau în mediul rural nu ar trebui să reprezinte o diferenţă. Astfel de decalaje trebuie combătute şi este rolul Parlamentului European să ajute guvernele naţionale cu finanţări’, a explicat Victor Negrescu, într-o declaraţie de presă remisă Agerpres.

Potrivit acestuia, în România ultimilor doi ani, s-au făcut multe pentru accesul celor din mediul rural la sănătate, redeschiderea spitalelor închise de Guvernul Boc ‘fiind unul dintre marii paşi înainte’.

‘Însă, în mod evident, orice finanţare suplimentară la nivelul UE este de ajutor. Aceşti bani prevăzuţi în cadrul proiectului pilot pe care l-am iniţiat sunt destinaţi schimbului de idei între profesionişti în domeniu şi decidenţi, care să ducă la noi măsuri de creştere a accesului la Sănătate. Practic, prin acest milion de euro, se vor găsi soluţii pentru sistemul de sănătate din mediul rural. Sunt foarte bucuros că am reuşit să aduc aceşti bani, să-i direcţionez acolo unde oamenii au cu adevărat nevoie’, a mai spus Victor Negrescu.

Proiectul-pilot iniţiat de eurodeputatul social-democrat a fost validat deja de Comisia Europeană, primind calificativul ‘A’.

Votarea în comisiile Legislativului de la Bruxelles a unui proiect-pilot iniţiat personal de un europarlamentar român reprezintă o premieră în actuala legislatură a Parlamentului European.

Iniţiativa lui Victor Negrescu a fost inclusă în bugetul UE pe anul 2015, votat în cadrul Comisiei pentru bugete. Votul final va avea loc pe data de 22 octombrie, în plenul Parlamentului European.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...