Comisiile de buget-finanţe au aprobat bugetul Administraţiei Prezidenţiale, mai mare cu 39,22% faţă de 2015

Comisiile reunite de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat au adoptat, sâmbătă, în unanimitate, bugetul Administraţiei Prezidenţiale pentru anul viitor în forma propusă, adică mai mare cu 39,22% faţă de cel de anul acesta.
Economica.net - sâm, 12 dec. 2015, 08:40
Comisiile de buget-finanţe au aprobat bugetul Administraţiei Prezidenţiale, mai mare cu 39,22% faţă de 2015

La dezbateri, consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale George Vladimir Duhan a explicat că suma propusă este suficientă bunei funcţionări a instituţiei, scrie Agerpres.

‘Cu privire la proiectul de buget pentru anul 2016, este stabilit în limitele date de Ministerul de Finanţe şi este întocmit cu necesităţile bunei funcţionări a instituţiei şi administrării complexului Cotroceni’, a spus Duhan.

El a precizat, la solicitarea deputatului PSD Vasile Popeangă, că la fundamentarea acestui buget s-a ţinut cont de toate actele normative în vigoare şi de OUG privind majorarea salariilor personalului pe anul viitor.

Duhan a explicat şi că cei 2.000 de lei pentru hrana animalelor sunt destinaţi pentru peştii din lacurile artificiale din Complexul Cotroceni.

‘Complexul Cotroceni are un sistem de udat ornamental – un pârâu şi patru lacuri, care conţin peşti. Hrana respectivă este destinată peştilor din lacurile artificiale ale Complexului Cotroceni. (…) Este vorba de administrarea patrimoniului pe care îl avem acolo, nu este vorba de animale ascunse sau aduse în timpul unui mandat sau altul’, a afirmat consilierul de stat.

La solicitarea deputatului PSD Emil Niţă, reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale a precizat că bugetul pentru deplasările externe a scăzut, deoarece anul acesta banii prevăzuţi au fost suficienţi până la rectificarea bugetară.

Bugetul propus pentru anul 2016 pentru Administraţia Prezidenţială este de 56.309.000 lei, în creştere faţă de cel de anul trecut, potrivit proiectului de buget pe anul viitor publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Banii vor fi asiguraţi de la bugetul de stat 99% şi 1% din venituri proprii.

La capitolul bunuri şi servicii, propunerea pentru 2016 în cazul bugetului Administraţiei Prezidenţiale este de 19.000.000 de lei, mai puţin cu 10,92% faţă de anul trecut.

Totodată, propunerea de buget pentru anul viitor pentru Administraţia Prezidenţială prevede la capitolul deplasări interne suma de 300.000 de lei, iar pentru deplasările în străinătate – 8.000.000 lei.

Fondul preşedintelui este de 170.000 de lei, la fel ca anul acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Noua OUG pentru sprijinirea consumatorilor de gaze și energie electrică a apărut. Care sunt noile beneficii pentru oameni și firme
Noua OUG pentru sprijinirea consumatorilor de gaze și energie electrică a apărut. Care sunt noile beneficii pentru oameni ...
Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică nouă OUG privind schemele de plafonare a prețurilor și de compensare ...
Cum arată centrul de cercetare BAT din Marea Britanie. Știința de ultimă generație din spatele noilor produse cu nicotină cu risc redus – tur virtual
Cum arată centrul de cercetare BAT din Marea Britanie. Știința de ultimă generație din spatele noilor produse cu nicotină ...
BAT lansează R&D Visitor Experience: Turul virtual al cercetării științifice de ultimă generație ce stă la baza noilor ...
QUALITANCE îl numește CEO pe Radu Constantinescu, cofondat al companiei românești de tehnologie
QUALITANCE îl numește CEO pe Radu Constantinescu, cofondat al companiei românești de tehnologie
QUALITANCE, companie internațională de tehnologie și inovație, fondată în România, anunță că operațiunile companiei ...