1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

Măsurile de relaxare care intră în vigoare la 15 iunie. DOCUMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a făcut publică Hotărârea Nr.28 din 11.06.2020 prin care se relaxează mai multe restricții impuse în România în perioada stării de urgență și după aceea în perioada stării de alertă.

11 iun, 2020 | ECONOMICA.net

Documente atasate:

Puteți vedea Hotârărea Comitetului Național pentru situații de urgență în fișierul atașat

Printre măsurile relaxare luate se numără:

Se excepteazã de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din țările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Național de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Persoanele care vin în România din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare prevăzută la alin. (1), dar care, înaintea plecării din țara respectivă, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuința/ locația declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.


Persoanele care, fie au plecat din România și petrec o perioadá mai scurtá de 14 zile in altă țară exceptată de la másura carantìnàrii/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puțin 14 zile cumulativ în țări exceptate de măsura carantinării/izolării nu intră in carantinã/izolare la intrarea în România.

Se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea de activități medicale.

Evenimente private în spații închise se pot organiza cu participarea a maxim 20 de persoane. Evenimente private în spații deschise se pot organiza cu participarea a cel mult 50 de persoane.
Se mărește numărul de persoane care nu aparțin aceleiași familii și care pot circulă pe stradă de la 3 la 6. Se redeschid centrele comerciale, dar nu și cafenelele, restaurantele, sălile de jocuri și cinematografele din interiorul lor.

Se redeschid ștradurile exterioare, piscinele exterioare, salile de sport, salile de fitness. Acestea vor trebui sa respecte masurile de protectie care se vor institui prin ordinul comun am ministrului Sanatatii si al ministrului Tineretului si Sportului.

Vor fi reluate activitatile operatorilor economici care sunt implicati in oferirea de servicii de tratament balnear, care vor trebui sa respecte normele impuse de ordinul ministrului Sanatatii.

Se permite desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school pe perioada vacanței de vară, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educației și Cercetării, al ministrului Sănătății și al ministrului Muncii și Protecției Sociale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO