Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni – sunt aşteptate discuţii pe remaniere şi sancţiuni pentru Gabriela Firea

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni urmând să discute activitatea ministerelor, remanierea guvernamentală, noi numiri pe funcţii în interiorul partidului, dar şi eventuale sancţiuni împotriva Gabrielei Firea, critic vehement al liderului partidului, Liviu Dragnea, scrie News.ro.
Economica.net - lun, 19 nov. 2018, 08:03
Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni - sunt aşteptate discuţii pe remaniere şi sancţiuni pentru Gabriela Firea

Discuţiile pe tema remanierii au fost amânate de mai multe ori, în pofida faptului că premierul Viorica Dăncilă a declarat încă de acum câteva săptămâni că a finalizat evaluarea miniştrilor prin prisma îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare, scrie News.ro.

Conform G4Media.ro, o parte dintre deciziile care vor fi supuse atenţiei membrilor CEx ar fi fost luate duminică seară, într-o şedinţă pe care preşedintele PSD a avut-o cu apropiaţii săi din conducerea partidului.

Printre acestea, înlocuirea Gabrielei firea, interimar la conducerea PSD Bucureşti, cu Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Alte decizii vor viza preluarea de către Codrin Ştefănescu, în prezent secretar general adjunct, a funcţiei de secretar general deţinută de Marian Neacşu, exclus din partid, iar postul lui Ştefănescu va fi preluat de Daniel Florea, primarul Secorului 5.

În cazul discuţiei despre remaniere, şi vicepremierul Paul Stănescu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice ar putea fi schimbat şi el fiind vocal împotriva lui Liviu Dragnea.

Deşi liderii PSD au negat constant existenţa unor liste de remaniabili, în spaţiul public au fost frecvent vehiculate numele miniştrilor Transporturilor Lucian Şova, ministrului Turismului Bogdan Trif, ministrului Energiei Anton Anton şi cel al ministrului Sporturilor Ioana Bran. Un alt nume vehiculat fost cel al vicepremierului Viorel Ştefan, variantă valabilă însă în cazul în care acesta ar fi putut obţine conducerea ASF, ocupată însă în continuare de Leonardo Badea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara, vineri, că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv, însă spunea că nu vor exista surprize. Firea s-a declarat convinsă că Liviu Dragnea va convoca şedinţa doar în momentul în care se asigură că va avea voturile prin care să fie îndepărtată din funcţiile politice pe care le deţine.

”Mi-aştept sentinţa, aştept să fim convocaţi la Comitetul Executiv, prea mari surprize nu vor fi. Am înţeles că situaţia mea este deja decisă, dar voi merge”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Întrebată la ce sentinţă se aşteaptă, Firea a precizat că a înţeles că urmează să i se retragă funcţiile politice, respectiv preşedinte al PSD Bucureşti şi al PSD Ilfov.

”Asta este, se trăieşte şi fără funcţii politice. Eu am venit în PSD ca simplu membru”, a mai spus Firea, precizând că nu i se pare normal ca cele două funcţii să fie ”scoase la mezat”, atâta timp cât ea nu a fost îndepărtată din ele. Ea a susţinut că Ecaterinei Andronescu i s-a promis susţinere pentru şefia PSD Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...