1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Commerzbank, IFC şi BERD au ieşit din acţionariatul ProCredit Bank România

ProCredit Holding din Germania a preluat aproape integral ProCredit Bank România, din acţionariat ieşind Commerzbank, International Finance Corporation (IFC) - parte a Grupului Banca Mondială, BERD şi KfW.

22 sep, 2013 | Mediafax

"ProCredit Holding a încheiat cu succes preluarea acţiunilor ProCredit Bank România. În urma acestui proces, ProCredit Holding a devenit acţionarul majoritar al băncii. International Projekt Consult GmbH (IPC) a rămas acționar minoritar al băncii. Această preluare de acțiuni face parte dintr-o strategie de consolidare globală prin care ProCredit Holding, compania-mamă germană a grupului ProCredit, a preluat pachetele minoritare de acțiuni în toate băncile ProCredit, consolidând astfel baza de capital a grupului și optimizându-i fluxurile operaționale. Începând cu anul 2012, grupul ProCredit este supravegheat la nivel consolidat de către Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin)", se arată într-un comunicat transmis de ProCredit Bank România.

ProCredit Holding deţine în prezent 99,99935% din acţiunile ProCredit Bank România, iar International Projekt Consult 0,00065% din titluri.

Anterior, acţionarii ProCredit Bank România erau ProCredit Holding Germania (32,21%), Commerzbank (19,30%), KfW (13,78%), IFC (12,63%), BERD (17,10%) şi International Projekt Consult (4,96%).

ProCredit Bank România a fost înființată în 2002, iar la mijlocul lui 2013 un portofoliu de credite de 240 milioane euro și depozite atrase de la clienți de 192 milioane euro.

"Ne propunem să continuăm în această direcție de dezvoltare a instituției din România, pentru a deservi profesionist toate categoriile noastre de clienți - întreprinderi foarte mici, mici și mijlocii, companii cu activitate în agricultură și persoane fizice. Această abordare este susținută la nivelul întregului grup internațional care are sediul în Germania, prin acționarul nostru, de acum majoritar, ProCredit Holding", a declarat directorul general al ProCredit Bank România, Ilinca Rosetti.

Grupul ProCredit este compus din 22 de instituții financiare - o bancă în Germania, 11 instituții în Europa de Est, 7 în America Latină și 3 în Africa. Printre acționarii ProCredit Holding se numără compania de consultanță IPC, Fundația DOEN, IFC, KfW și FMO.

La jumatatea anului 2013, grupul bancar ProCredit avea un portofoliu de credite în derulare de 4,3 miliarde de euro compus din aproximativ 514.000 credite. Din numărul total de credite, 92% sunt mai mici de 30.000 euro și au fost acordate întreprinderilor mici.

Grupul are un portofoliu de depozite de peste 3,7 miliarde euro în aproximativ 3,2 milioane de conturi. Rezultatele financiare consolidate ale grupului ProCredit la mijlocul anului 2013 arata un nivel al capitalului propriu de 513 milioane euro, cu un randament de 8,7%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO