Commons Accel, cel mai nou program de accelerare pentru startup-uri, va fi lansat în octombrie

Commons Accel, cel mai nou program de accelerare pentru startup-uri, va fi lansat pe 2 octombrie, odată cu deschiderea noului spațiu de coworking Commons Băneasa. Programul se adresează companiilor nou înființate din domeniile Proptech, IoT și SDG.
Lidia Neagu - joi, 26 sept. 2019, 10:21
Commons Accel, cel mai nou program de accelerare pentru startup-uri, va fi lansat în octombrie

„Smart real estate sau Construction tech, subdomenii ale Proptech, sunt o necesitate pe o piață atât de competitivă. Avem o industrie tradițională care are mare nevoie de inovație”, declară David Canta, co-fondator Commons și Managing Director al Avison Young Romania.

Commons Accel le va oferi startup-urilor oportunitatea de a beneficia de fonduri de investiții, business angels și expertiză oferită de peste 40 de profesioniști, fondatori sau CEO ai unor companii de succes. În cadrul proiectului vor oferi finanțare companii precum Gapminder, Neogen Capital sau Techangels. Programul, care însumează peste 75 de ore de pregătire, durează trei luni.

Director și inițiator al acceleratorului, alături de Commons, este Matei Dumitrescu, vice-președintele Asociației de Investitori Techangels, cu o experiență de șase ani în echipa celui mai important accelerator de impact din CEE, Investment-ready Program din Viena.

„Green Economy precum și consumerismul responsabil sunt trenduri care și-au făcut un loc în piață. În 2018 acestea au reprezentat o industrie de 300 miliarde de dolari. De asemene, orașele sustenabile și smart oferă oportunități noi de business. Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite (SDG) nu sunt doar despre a face bine, ci și despre găsirea unor soluții la probleme majore care afectează multă lume. Iar aceste soluții înseamnă profit”, spune Matei Dumitrescu.

În echipa acceleratorului este şi Peter Barta și Diana Ciobanete, foști colegi în cel mai mare pre-accelerator global, Founder Institute.

„Ne interesează oameni determinați, care văd antreprenoriatul ca o nouă carieră, însă nu au găsit încă suportul necesar. E un program potrivit atât timp cât ești dispus și dedicat la nivel de timp”, spune Peter Barta.

Printre cei înscriși, care vor beneficia de acest program se află branduri românești precum ApeRider, condusă de fondatorul Pegas, Uberpixel, un proiect premiat la nivel internațional, precum și startupuri din străinătate.

„Am fost plăcut surprins de actualitatea domeniilor abordate, de vibe-ul locației și de experiența trainerilor. Pe Matei Dumitrescu îl știu de ceva vreme și am simțit instant că îmi pot rafina și accelera proiectele antreprenoriale alături de el.” spune Andrei Botescu, fondatorul Pegas.

Perioada în care se poate aplica, este deschisă până în 30 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...