1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

Compania care a lansat primul telefon pliabil din lume revine cu FlexPai 2, un concurent direct pentru Samsung şi Huawei

Majoritatea analiştilor au speculat că Samsung sau Huawei va fi prima companie care va lansa un telefon pliabil, însă, Royole Corp, un startup americano-chinez, a devansat marii producători de telefoane și a prezentat primul smartphone pliabil din lume în noiembrie 2018. Acum, revine cu FlexPai 2, un nou model îmbunătăţit şi cu cel puțin 500 de dolari mai ieftin decât rivalul Galaxy Z Fold2.

24 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Lansat în China cu prețul de 9988 yuan (aproximativ 1.471 dolari), FlexPai 2 a fost prezentat pe 22 septembrie în cadrul unui show exclusiv online, unde s-a putut vedea designul revizuit de carcasă și modul în care funcționează partea de software.

Este o reducere destul de serioasă. Dar, desigur, calitatea telefonului este ceea ce contează cu adevărat. Acesta este un punct important, deoarece recenziile pentru FlexPai, care a fost primul telefon pliabil din lume, nu au fost bune, la acea vreme. Compania pare să recunoască acest lucru, CEO-ul Bill Liu spunând că Royole a „învățat și îmbunătățit”.

Specificațiile de bază

Telefonul are un chipset Qualcomm Snapdragon 865 care alimentează telefonul, ceea ce înseamnă conectivitate 5G. Dispune de memorie RAM LPDDR5 între 8 GB și 12 GB, o baterie de 4.450 mAh, patru obiective ale camerei - inclusiv un teleobiectiv de 16MP ultra-larg, 8MP cu zoom optic 3x, o cameră principală de 64MP și un obiectiv portret de 32MP pentru selfie-uri. Este vorba de o mulțime de obiective, dar un număr mai mare de megapixeli nu garantează fotografii bune - este importantă și prelucrarea imaginilor.

Telefonul are un mecanism de articulație îmbunătățit, care aparent a fost testat pentru a rezista la peste 1,8 milioane de plieri. De asemenea, este cu 40% mai subțire decât originalul și are o grosime de 6,3 mm. Este puțin mai subțire decât grosimea Samsung, de 6,9 mm, dar nu la fel de subțire ca telefonul Huawei, de 5,44 mm.

Similar telefonului Huawei, FlexPai 2 se pliază spre exterior, nu spre interior. Aceasta înseamnă că nu este nevoie de un al treilea afișaj de acoperire precum telefonul Samsung, dar înseamnă că ecranul principal este expus constant. Aproape sigur este nevoie de o protecţie de ecran și o carcasă.

Ecranul are 7,8 inci, cu o rezoluție 1920 x 1440 și un raport de aspect 3:4. Acesta este un ecran puțin mai mare decât Fold 2 (7,6 inci), dar cu o rezoluție mult mai mică (1768 x 2208). Telefonul Huawei este mai mare (8 inci) și are o rezoluție mai mare (2200 x 2480).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO