1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

News

Compania de turism Meshek Wings speră să aducă 45.000 de turişti israelieni în România anul acesta

Compania de turism israeliană Meshek Wings începe zborurile către Litoral românesc din 25 iunie, cu circa două săptămâni mai devreme decât anii precedenți, când cursele Tel Aviv – Constanța debutau în preajma zilei de 5 iulie și se încheiau la sfârșitul lunii august. Ultimul zbor va fi pe 1 septembrie, iar cursele vor avea loc în fiecare marți și joi.  Meshek Wings a adus peste 200.000 de turişti israelieni în România, care au cheltuit peste 180 de milioane de dolari.

15 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Meshek Wings, care a lansat primele curse charter către țara noastră în 2013, a crescut foarte mult traficul către România comparativ cu alți ani, în 2019 aducând 40.000 de turiști, iar în acest an estimarea este de 45.000 de turiști.

Anul trecut, Meshek Wings a organizat, la Poiana Brașov, un eveniment al unei firme furnizoare de electricitate din Israel, cu 600 de participanți, iar în acest an este în negocieri avansate cu companii care vor aduce grupuri mari, de peste 800 de persoane.

Din acest an o să ne axăm pe partea de incoming pentru România, și pe alte piețe, precum Spania și Polonia. În plus, dorim să aducem turiști străini în România și din alte țări pe care le vom anunța la momentul potrivit. Pe de altă parte, ne așteptăm la sprijinul mai puternic al autorităților pentru ceea ce înseamnă incoming, pe care îl consider – și nu este doar  părerea mea - unul dintre motoarele importante ale României în ceea ce privește economia. Nu dorim neapărat sprijin financiar, ci sprijin în domeniul legislației și al promovării, lucruri care trebuie făcute ca să putem crește volumul de turiști, așa cum am făcut-o de pe piața israeliană, și de pe alte piețe”, subliniază Meidan Butnaru, directorul comercial al Meshek Wings. 

Meshek Wings a înregistrat o creștere semnificativă a turiștilor din Israel pentru sezonul de iarnă, mai precis pentru perioada decembrie – ianuarie. În acest interval, turiștii au preferat destinațiile București și Valea Prahovei, cu Sinaia și Predeal. Pe de altă parte, vânzările pentru Litoralul românesc au început în acest an, în premieră pentru piața israeliană, în luna decembrie, iar pe partea de evenimente și congrese, delegațiile din Israel preferă Poiana Brașov și București, datorită capacității mari de cazare.

Pentru sezonul 2020, turiştii israelieni aleg, în continuare, pe Litoralul românesc, în special în stațiunile Mamaia şi Neptun. Pe Valea Prahovei, pe lângă Sinaia şi Predeal, Bran a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti din această țară.

 „Turistul israelian mai cheltuiește, în medie, încă circa 300 de dolari, pe lângă pachetul turistic care include cazare și transport cu avionul, care se ridică, în medie, la 600 de dolari. Dacă facem un calcul, turiștii aduși de mine prin Meshek Wings au cheltuit, de-a lungul timpului, în România, punând un preț mediu de 900 de dolari per turist inclusiv toate cheltuielile extra-pachet turistic, peste 180 de milioane de dolari”, susține Meidan Butnaru.

Potrivit consultanților Meshek Wings, chiar dacă România nu are infrastructură foarte bine pusă la punct, românii, trebuie să folosească avantajele turistice. România este o destinație foarte bună pentru familişti, iar oraşele mari și stațiunile din preajma acestora oferă multe atracții.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO