Compania Euroins va realiza o majorare de capital de 100 de milioane de lei

Euroins România a anunţat marţi (25.08.2020) că va face o majorare de capital de 100 de milioane de lei şi că a plătit în primul semestru al acestui an despăgubiri de 504 milioane de lei, cu 26% mai mari decât în perioada similară din 2019, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mar, 25 aug. 2020, 14:38
Compania Euroins va realiza o majorare de capital de 100 de milioane de lei

Creşterea valorii despăgubirilor a avut loc în urmă aprobării şi rambursării sumelor mai rapid, după ce în luna aprilie a fost lansată platforma online de constatare a daunelor, respectiv a îmbunătăţirii activităţii servicului de call centre.

La începutul lunii februarie Euroins a fost trecut temporar sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor până a fost numit nouă conducere a companiei. Firma a fost sancţionată în primele luni ale anului de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu o serie de amenzi în valoare totală de 650.000 de lei, pentru diferite abateri precum transmiterea cu întârziere a ofertei de despăgubire, a plăţii despăgubirilor şi a constatărilor.

„Această majorare de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România, unde sunt luate în considerare noi achiziţii, după aprobarea preconizată a tranzacţiei Ergo”, se precizează în comunicat.
 
Valoarea medie a despăgubirii RCA plătită a rămas stabilă, cu o uşoară scădere de la an la an. În plus, numărul de petiţii depuse la ASF România a scăzut cu 45% în august faţă de ianuarie 2020. Majorarea de capital se va realiza sub  forma unor datorii subordonate şi infuzii de capital, care vor fi vărsate integral în următoarele două luni.

Compania a înregistrat în primele şase luni prime brute subscrise de  662,2 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de perioada similară din 2019. Euroins este controlată de firma bulgară Eurohold.

Anul trecut, compania a înregistrat o valoare a daunelor plătite de 882,4 milioane de lei, cu 34% mai mult faţă de anul 2018. Dauna medie plătită în 2019 la nivelul tuturor claselor de asigurare a fost de 7.813 de lei/dosar.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio a aprobat miercuri, cu o largă majoritate, textul unei reforme......
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...