Compania IT Connections a înregistrat venituri în creștere cu 21% în primul semestru din 2022

Grupul de companii de transformare digitașă Connections, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a raportat venituri din exploatare de 25,2 milioane lei, pentru primul semestru al anului curent, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut, informează soocietatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 26 sept. 2022, 17:07
Compania IT Connections a înregistrat venituri în creștere cu 21% în primul semestru din 2022

Extinderea liniei de business care presupune livrarea de servicii personalizate pentru dezvoltare software a fost unul dintre factorii care au contribuit la creșterea veniturilor companiei.

Totodată, integrarea de noi clienți externi proveniți din țări precum Elveția și Germania, dar și creșterea generată de proiectele publice din România oferă o premisă solidă pentru menținerea țintei de buget anunțată de Connections la începutul anului 2022, respectiv venituri consolidate de aproximativ 60 de milioane de lei și EBITDA de aproximativ 5,6 milioane de lei.

„Connections a demonstrat că este competentă, energică și capabilă să producă o dinamică pozitivă într-un context economic local și global unic în ultimii 80 de ani. În ciuda provocărilor din piață, rămânem optimiști că rezultatele anului 2022 vor atinge ținta bugetată la început de an. Continuăm să creștem și să dezvoltăm în permanență noi proiecte, dar și noi parteneriate ale căror rezultate vor fi tot mai vizibile”, a declarat Bogdan Florea (foto), CEO Connections S.A.

Performanța operațională a grupului în cuantum de 1.5 milioane lei este apropiată valorilor înregistrate în 2021, iar estimările pentru finalul de an 2022 sunt conforme valorilor bugetate la începutul anului curent.

În primele șase luni din 2022, Connections Consult S.A. a marcat câteva puncte importante la nivel strategic și al guvernanței corporative. Printre acestea se numără “script issue”, majorare de capital cu 1081 KRON, cu multiplicarea acțiunilor în proporție de 1:11 și investiția în deschiderea unui birou în Statele Unite ale Americii. De asemenea, compania a achiziționat 25% din societatea 10plus Future Education S.R.L., pentru care are în plan construirea unei platforme de ed-tech cu acoperire națională și apoi, regională.

Un alt pas important pe care Connections l-a realizat în primul semestru din 2022 constă în consolidarea poziției de furnizor de tehnologie pentru piața românească prin: semnarea de parteneriate cu jucători relevanți, obținerea de contracte noi de dezvoltare software și livrare de sisteme integrate și demersuri importante în finalizarea proiectelor integrate inițiate deja în 2021 și care vor fi încheiate în 2022.

Totodată, compania și-a creat propriul Consiliul de Administrație și și-a format un Consiliu Consultativ – Advisory Board, a cărui primă întâlnire a avut loc pe 16 septembrie.

„În prezent, avem deja o înțelegere mai bună asupra rezultatelor din 2022 și a provocărilor cu care ne-am confruntat. Am învățat multe lucruri noi – atât în zona de guvernanță corporativă, cât și în cea de piață de capital, beneficiind, în același timp, nu neapărt voit, de un context extrem de tulbure, la nivel economic și geostrategic. Acum știm deja că piețele globale se pregătesc pentru o contracție accentuată, cu influențe nefaste din direcția inflației galopante, a crizei energetice și a celei alimentare. Aceste elemente ne îndreptățesc să evaluăm anul 2023 ca un an dificil pentru marea majoritate a companiilor. Connections pregatește din această toamnă strategia pentru 2023 pentru a putea miza în mod realist pe o creștere substanțială anul viitor”, a mai declarat Bogdan Florea.

Connections își exprimă încrederea că atât 2022, cât, mai ales, 2023, vor reprezenta ani de referință în istoria companiei, cu rezultate peste estimările inițiale incluse în memorandumul emis cu ocazia plasamentului privat și peste așteptările pieței, într-un context complicat la nivel economic și geostrategic.

Despre Connections

Connections Consult (simbol bursier CC) este lider pe piața de transformare digitala din România, având peste 300 de angajați, birouri în Bulgaria și Serbia și reprezentanți de vânzări în Germania și Arabia Saudită. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand. Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom și Retail.

Începând cu luna iulie 2018, Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizată în industrii cheie. Totodată, Connections Consult Investește constant în dezvoltarea unor produse software pentru industrii diverse, precum audit și consultanță, energie verde și boți specializați în contabilitate și HR, precum și alte domenii. Connections a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

Din luna septembrie a.c., compania Connections este listată pe piața AeRo a Bursei de Valori București.

 

Te-ar mai putea interesa și
Spectaculos penthouse cu grădină, aproape de centrul Bucureștiului, scos la vânzare
Spectaculos penthouse cu grădină, aproape de centrul Bucureștiului, scos la vânzare
Un spectaculos penthouse cu grădină în mijlocul Bucureștiului este scos la vânzare de către Sotheby's International România. Locuința a fost amenajată în stitlul industrial, cu o grădină......
Peste 1,14 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022
Peste 1,14 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost de 1.145.123 în noiembrie 2022, cu 754 ...
Marea Britanie ar putea apela la armată să ajute la funcţionarea serviciilor publice
Marea Britanie ar putea apela la armată să ajute la funcţionarea serviciilor publice
Guvernul britanic analizează posibilitatea ca armata să ajute la funcţionarea serviciilor publice în cazul în care lucrătorii ...
Ucraina: Exporturile de cereale au scăzut anul acesta cu aproape 30%
Ucraina: Exporturile de cereale au scăzut anul acesta cu aproape 30%
Ucraina a exportat aproape 18,1 milioane de tone de cereale până acum în sezonul iulie 2022/iunie 2023, în scădere cu ...