Compania IT Life Is Hard a raportat pentru semestrul I o cifră de afaceri de 15,7 milioane de lei

Compania de tehnologie Life Is Hard a raportat luni o cifră de afaceri de 15,7 milioane de lei și un profit brut de 1,8 milioane de lei în primul semestru din 2021, rezultat fiind înregistrat de LIH și companiile în care are dețineri: Performia Finance (40%), respectiv Innobyte Solutions (100%).
Ion Dobreanu - lun, 23 aug. 2021, 17:15
Compania IT Life Is Hard a raportat pentru semestrul I o cifră de afaceri de 15,7 milioane de lei

Life Is Hard este listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRO.

Acțiunile LIH au atins în primul semestru al lui 2021 două puncte maxime: 13,8 lei/acțiune, respectiv 13,15 lei/acțiune, în timp ce numărul deținătorilor de titluri se ridică la 729, valoarea bursieră fiind de peste 58 de milioane de lei, conform BVB.

„Rezultatele agregate ale primului semestru 2021 arată un ritm de creștere bun și ne fac să fim optimiști că vom atinge cifrele pe care ni le-am propus. Strategia din ultimul an ne-a adus deja o creștere importantă a portofoliului de companii, mărind capacitatea noastră de actiune pe piață, și ne-a dus într-o etapă de creștere accelerată a business-ului. Monitorizăm în continuare mai mulți jucători cu competențe complementare de pe piața de tehnologie, pentru a ne extinde portofoliul de parteneriate strategice, și continuăm investițiile care să ne consolideze direcțiile actuale de business”, a declarat Cătălin Chiș (foto), CEO Life Is Hard și președinte al Consiliului de Administrație.

Rezultatele pe linii de business

Divizia telecom: prezentă în portofoliul LIH ca urmare a preluării fondului de comerț APS și TreeComm, a generat aproape șase milioane de lei cifră de afaceri în primul semestru al anului.

Divizia digitalizare: și-a menținut accentul pe segmentul de insurance, unde este lider de piață, și a generat peste patru milioane de lei în primele șase luni ale anului. Are în dezvoltare o nouă versiune pentru platforma 24broker, demers care înseamnă investiții în derulare de 500.000 de euro.

Divizia ecommerce: unde LIH nu avea competențe până la preluarea Innobyte din 2021, a trecut de cinci milioane delei în primul semestru.

Divizia servicii financiare: prezentă în portofoliul LIH din 2020, a depășit primul milion de lei, înregistrând o cifră de afaceri cu 20% mai mare față de perioada similară a anului precedent.

De asemenea, ca efect al preluării fondului de comerț al Active Power Solutions și Tree Comm Services, activele deținute de Life Is Hard s-au majorat cu 305,16%, respectiv cu suma de 29.765.111 de lei, ceea ce crește capacitatea companiei de a se finanța din activele proprii și de a-și acoperi datoriile totale angajate din totalul activelor deținute. Disponibilitățile bănești au marcat și ele o creștere semnificativă în primul semestru, de 122,81%, datorită încasării sumelor facturate, respectiv a creanțelor înregistrate.

În ceea ce privește portofoliul de produse proprii Life Is Hard, principalul motor de creștere vine din zona de digitalizare.

“Cu noua versiune de 24Broker la care lucrăm  ne dorim să oferim o perspectivă despre cum poate tehnologia să ajute industria asigurărilor. Practic, noul 24broker se dorește să fie o platformă nu doar pentru brokeri, ci și pentru asiguratori și client. Din punct de vedere tehnologic, avem în vedere o platformă Low-Code cu asistent virtual în vânzări, în timp ce algoritmii utilizați de asistentul virtual vor fi algoritmi de inteligență artificială (deep learning and predictive analysis), pe care îi dezvoltăm împreună cu specialiști de la Universitatea Tehnică din Cluj”, menționează Erik Barna, fondator si membru al Consiliului de Administrație LIH.

Despre Life Is Hard

LIH este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori Bucuresti (piața AeRO) și are o experiență bogată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare pentru companii și comunități. Performanțele firmei au determinat prezenţa sa succesivă a în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East si Africa).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...