1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Imobiliare

Compania Municipală Imobiliară a preluat proiectul unui ansamblu rezidenţial şi terenul aferent acestuia în Prelungirea Ghencea

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliară, a preluat de la firmele O-Zone Safirului SRL și Top Inversiones del Estate un teren de 27.000 mp din Prelungirea Ghencea, pe care urma să fie dezvoltat un proiect rezidențial, și își propune să dezvolte un proiect cu șapte blocuri de cinci etaje și maximum 25 de metri înălțime şi unul de 11 etaje. 

31 ian, 2020 | | ECONOMICA.net

Compania Municipală Imobiliară a preluat terenul de la O-Zone Safirului, companie autohtonă ce i-a cooptat pe oamenii de afaceri Florin Ghițulescu și Gőnűl Ghițulescu în urmă cu un an, firma fiind înființată de  familia de antreprenori Sorina, Daniel și Ionuț-Iulian Chitafes, care în această formulă au mai dezvoltat peste 200 de apartamente în Bragadiru și București.

Ulterior firma, din care cei doi Ghițulescu au ajuns să dețină 50%, a cumpărat în decembrie 2018 un teren de 27.225 de metri pătrați din Prelungirea Ghencea, peste drum de Cartierul Latin, de la compania cu acționariat spaniol Top Inversiones Del Estate contra sumei de 1,85 milioane de euro.

Ulterior, au făcut afacerea cu Compania Municipală Imobiliară, deși pregăteau în zonă dezvoltarea Smart City Residence Ghencea, cartier care va cuprinde șapte clădiri cu câte cinci etaje și una, la stradă, cu 11 etaje.

Întregul ansamblu urma să aibă circa 600 de apartamente și presupunea o investiție de câteva zeci de milioane de euro. Dezvoltatorul avea deja autorizația pentru clădirea de 11 etaje, care va avea circa 100 de apartamente și care necesită o investiție de aproximativ șapte milioane de euro. iar proiectul urma să fie dezvoltat în etape.

Cel mai probabil, compania PMB va transforma blocurile în locuinţe sociale pe care le va închiria sau vinde celor fără locuinţă. De altfel, Compania Municipală Imobiliară solicită un nou PUZ pentru realizarea acestui proiect.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO