1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Compania petrolieră de stat din Venezuela şi-a mutat conturile la o bancă din Rusia, controlată de Gazprom

Compania petrolieră de stat din Venezuela, PDVSA, a transmis clienţilor săi să depună veniturile din vânzarea de petrol într-un cont deschis recent la Gazprombank AO din Rusia, potrivit unor surse şi a unui document consultat de Reuters, scrie agenţia News.ro.

10 feb, 2019 | ECONOMICA.net

Această decizie a PDSVA a venit după ce SUA au impus, pe 28 ianuarie, noi sancţiuni financiare dure, cu scopul de a bloca accesul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro la câştigurile ţării de pe urma petrolului.

Susţinătorii liderului opoziţiei, Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, au spus recent că un fond va fi înfiinţat pentru a accepta veniturile din vânzarea petrolului venezuelean.

Statele Unite şi alte peste zece ţări, între care Germania, Spania şi Marea Britanie, au recunoscut legitimitatea lui Guaido ca şef de stat. Maduro a spus despre opozantul său că este o marionetă a SUA care caută să dea o lovitură de stat.

PDVSA a început să pună presiune pe partenerii săi străini care deţin părţi în uniuni de companii din zona principală de producţie Orinoco să decidă oficial dacă vor continua cu proiectele, potrivit unor surse apropiate discuţiilor.

Citiţi mai multe pe News.ro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO