Compania românească Instant Factoring a fost desemnată „Cel mai bun startup FinTech”

Platforma Instant Factoring, reprezentantă a României la Central European Startup Awards 2018 (CESA), a câştigat finala concursului, fiind desemnată "Cel mai bun startup FinTech (Best Fintech Startup)", în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Varşovia. Startup-ul românesc a concurat cu alte nouă startup-uri FinTech din zece ţări din Europa Centrală şi de Est participante în finala regională, toate fiind câştigatoarele etapei la nivel naţional.
Lidia Neagu - joi, 25 oct. 2018, 11:23
Compania românească Instant Factoring a fost desemnată

Central European Startup Awards este una dintre cele mai importante competiții din regiune ce sprijină startup-urile. La competiție au participat 80 de startup-uri, spații de co-working, antreprenori și investitori din 10 țări europene: Austria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia și Ungaria. Fiecare dintre acestea au organizat o etapă locală a concursului desemnându-și câștigătorii. Platforma Instant Factoring a câștigat marile premii ale etapei naționale la categoriile „Startup-ul Anului” și „Cel mai bun Startup FinTech”.

„Suntem încântați că în an centenar am așezat România pe primul loc în Europa Centrală și de Est, într-un concurs al inovației, al celor mai creative minți, al celor curajoși să se lanseze în proiecte de antreprenoriat menite să redefinească modalitatea în care se sprijină dezvoltarea companiilor mici și mijlocii, cum este segmentul nostru de piață – finanțarea companiilor mici și a microîntreprinderilor. Mai mult, suntem mândri că este pentru prima dată când un startup din România câștigă o competiție de asemenea anvergură.”, declară Elisa Rusu, CEO și Co-fondator Instant Factoring.

În urma finalei central-europene, Instant Factoring va merge mai departe ca unic reprezentant al României în etapa finală, Global Startup Awards, ce va întruni finaliștii celor 60 de țări concurente, de pe trei continente. Marea finala se va desfășura în China la finalul anului 2018.

Instant Factoring este prima platformă FinTech de factoring din România și Europa de Sud Est. Misiunea sa este să faciliteze dezvoltarea afacerilor mici furnizându-le soluții flexibile și inovatoare de finanțare. Mobilizând nevoia acută de finanțare a companiior mici, Instant Factoring oferă o soluție transparentă de lichiditate, țintind să transforme în numerar orice factură de până la 10.000 lei, în mai puțin de 24 de ore.

Instant Factoring facilitează accesul clienților săi la finanţare care pot primi decizii de finanțare în două ore, iar în cazul în care aceasta este pozitivă, plata facturii finanțate în 24 de ore, fără solicitarea altor documentații suplimentare care să îngreuneze procesul de acordare a banilor.

Instant Factoring deține un model intern patentat de credit – scoring bazat pe inteligență artificială și analiză predictivă în vederea luării deciziilor de risc rapide și acurate. Informațiile și datele financiare se extrag în timp real din peste 25 de surse publice pentru a evalua atât riscul clientului, cât și pe cel al cumpărătorului, precum și pentru a oferi transparență totală în avans asupra prețului.

Platforma deține un calculator de simulare a prețului care oferă în avans informații despre valoarea finanțată din totalul facturii și costul aferent.

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...