1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Compania româno-germană Star Transmission vrea să deschidă o nouă fabrică la Sebeş

Compania româno-germană Star Transmission, care produce la Cugir componente pentru industria auto, intenţionează să îşi extindă activitatea şi să construiască o nouă unitate de producţie la Sebeş, investiţie prin care ar fi create circa o mie de noi locuri de muncă.

05 oct, 2012 | Mediafax

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o reprezintă şi Primăria din Sebeş au semnat un protocol cu societatea româno-germană Star Transmission Cugir, prin care compania va fi sprijinită să îşi extindă activitatea şi să construiască o nouă unitate de producţie la Cugir, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Florin Roman a spus că firma intenţionează să construiască o hală de producţie la ieşirea din Sebeş, spre Vinţu de Jos, pe DN 7, şi un centru de cercetare în localitatea Petreşti, sat aflat în componenţa Sebeşului.

Roman a afirmat că reprezentanţii companiei au cerut sprijin pentru dezvoltarea platformei industriale, deoarece au nevoie de un anumit tip de infrastructură, de mutarea unei linii de electricitate, de prelungirea reţelei de canalizare, da r şi de modificări în reţeaua de drum care să permită traficul TIR-urilor ce aprovizionează fabrica sau care preiau produse acesteia.

El a adăugat că o delegaţie din partea acţionariatului german va merge, săptămâna viitoare, la Cugir, pentru a analiza viitoarea investiţie, urmând, cel mai probabil, să ia o decizie în această privinţă.

"Vestea bună e că, luni, ei vor avea o vizită din partea acţionariatului german şi sunt şanse foarte mari să fie aprobată această investiţie, ceea ce înseamnă că vor fi create circa o mie de locuri de muncă noi", a spus Florin Roman.

Compania româno-germană Star Transmission Cugir a fost înfiinţată în 2001 în urma unei asocieri dintre Daimler AG, care deţine 78% din acţiuni, şi Compania Naţionala ROMARM S.A., care deţine restul de 22%. Societatea produce roţi dinţate şi părţi de angrenaje pentru industria internaţională de automobile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO