1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Turism

Compania TAROM își va relua de la 1 iulie zborurile spre și dinspre Grecia

TAROM a anunțat pe pagină sa de Facebook că începând de la1 iulie va opera fără restricții mai multe zboruri comerciale spre și dinspre Grecia.

30 iun, 2020 | ECONOMICA.net

Zborurile sunt programate spre și dinspre Atena în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, şi Salonic în zilele de joi şi duminică. Rezervările se pot face pe site-ul companiei. Pentru modificarea rezervărilor existente, TAROM roagă clienții să contacteze agenția din Atena, la adres de email: [email protected]

Compania TAROM și Ministerul Turismului din Grecia anunţă că începând de la 1 iulie, ca urmare a deciziei Guvernului de la Atena, toţi pasagerii care aterizează pe oricare aeroport din Grecia au obligaţia de a completă formularul The Passenger Locator Form (PLF) cu 48 de ore înainte de zborul de intrare în Grecia.


Formularul poate fi descărcat de pe https://travel.gov.gr/#/.

Un alt formular va fi oferit la bord, care va trebui completat şi predat, atunci când li se va solicită asta călătorilor.

De la 1 iulie, pasagerii sosiţi pe aeroporturile greceşti din călătorii internaţionale vor putea fi testaţi aleatoriu pentru Covid-19. Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti în Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei noului coronavirus, iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică, se specifică în comunicatul transmis de Ministerul Turismului din Grecia.

Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea în care testul este pozitiv, se mai precizează în comunicatul transmis de ministerul elen.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO