1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Extern

Companiile americane au făcut în octombrie cele mai multe angajări din ultimele şapte luni

Sectorul privat din SUA a creat 235.000 de locuri de muncă în octombrie, cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni şi, de asemenea, o cifră net superioară estimărilor analiştilor, arată un raport publicat miercuri de compania ADP (Automatic Data Processing), care prelucrează statele de plată, transmite Reuters.

01 noi, 2017 | Agerpres

Datele referitoare la septembrie au fost revizuite în jos până la 110.000 de locuri de muncă, în loc de 135.000, cât s-a estimat iniţial, din cauza încetinirii activităţii economice în urma ravagiilor făcute de uraganele Harvey şi Irma.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau ca în octombrie sectorul privat din SUA să creeze 200.000 de locuri de muncă.

Datele ADP, realizate în colaborare cu Moody's Analytics, vin cu două zile înaintea publicării datelor oficiale privind rata şomajului în octombrie de către Departamentul Muncii, care va include atât locurile de muncă create în sectorul privat, cât şi în sectorul public.

Economiştii estimează că luna trecută economia americană a creat 303.000 de noi locuri de muncă, după o scădere de 40.000 în septembrie. În schimb, rata şomajului ar urma să se menţină la 4,2%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO