1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

News

Companiile petroliere românești deschid cu pierderi însemnate la BVB

Acțiunile Petrom (SNP) și Rompetrol Well Services (PTR) au deschis ședința de tranzacționare de azi cu pierderi de 5,7%, respectiv 6,5%, valorile lor fiind afectate de evenimentele petrecute ieri în SUA, când barilul de petrol a fost vândut pentru prima dată în istorie la prețuri negative.

21 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Preţul petrolului WTI a revenit pe plus, la 37,7 dolari (contracte pentru mai 2020), după ce ieri a înregistrat o prăbuşire de peste 300%, la -37 de dolari pentru un baril.

Petrolul Texas (WTI) a înregistrat luni o prăbuşire istorică de 305% şi, pentru prima dată de când există statistici, a trecut la valori negative, în contextul în care preţul barilului a fost cotat la -37,63 dolari, scrie agenţia EFE.

Acțiunile companiilor petroliere românești au deschis azi cu minusuri însemnate, în ciuda revenirii prețului petrolului la cotații în trendul acestei perioade, investitorii consemnând evenimentul din SUA ca un semnal pentru o criză prelungită a sectorului petrolier.

Acțiunile Petrom și Rompetrol Well Services au deschis ședința de azi de la București cu pierderi în jurul a 6%, pe volume mari de tranzacționare.loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO