Companiile reiau investiţiile în reţelele wireless (studiu NetSafe)

Companiile reiau investiţiile în infrastructura wireless, pe fondul creşterii incidenţelor atacurilor cibernetice şi al numărului tot mai mare de utilizatori ai reţelelor Wi-Fi, se arată într-un studiu al companiei NetSafe.
Economica.net - joi, 31 aug. 2017, 07:36
Companiile reiau investiţiile în reţelele wireless (studiu NetSafe)

‘Companiile sunt preocupate în ultima perioadă de securizarea reţelelor wireless, acestea fiind în prezent printre cele mai vulnerabile puncte în infrastructura IT a unei firme. Spre exemplu, în ultima jumătate de an, am avut o creştere de peste 15 la sută a cererii integratorilor IT pe segmentul soluţiilor de securitate. Totodată, un număr tot mai mare de integratori IT participă la training-urile şi la workshop-urile pe care le organizăm pe zona de securitate IT’, a declarat Doru Manea, CEO al Grupului NetSafe.

Securizarea reţelelor wireless şi creşterea vitezelor de transfer de date sunt zonele care atrag cel mai mult investiţiile companiilor în procesul de actualizare a infrastructurii IT. Pe lângă nevoia de securitate, necesitatea de transfer rapid de date a companiilor este adresată de Netsafe cu ajutorul soluţiilor Ruckus Wireless – lider la nivel mondial în furnizarea de produse Wi-Fi.

Odată cu apariţia aplicaţiilor care folosesc multă lăţime de bandă, precum şi cu tendinţa în creştere de a utiliza propriul dispozitiv mobil în interes de serviciu, companiile au început să migreze către noi tehnologii wireless şi standarde de viteză mult mai mari, cum este Wi-Fi 802.11ac Wave 2. Aceasta tehnologie, care se regăseşte în soluţiile Ruckus Wireless, oferă multe avantaje: viteza egală sau mai mare decât cea de pe reţelele cu fir, o lăţime de bandă mai mare, flexibilitatea şi capacitatea unui access point de a transmite simultan mai multe fluxuri de date către mai multe dispozitive conectate.

‘Livrăm soluţii wireless în valoare de peste un milion de euro pe an datorită cererii foarte mari. Companiile vor wireless performant, acoperire mai bună şi funcţionare fără întreruperi a reţelelor. Iar noi le oferim asta prin soluţiile de la Fortinet şi Ruckus, concomitent cu preţuri mult mai mici pentru echipamente. Spre exemplu, putem oferi în prezent viteze de 10 ori mai mari ca acum 2 ani, dar la acelaşi preţ’, a precizat Doru Manea.

Grupul NetSafe este unul dintre cei mai importanţi distribuitori de soluţii şi produse IT cu valoare adăugată pe segmentele de Security, Networking şi Wireless şi desfăşoară operaţiuni în România, Bulgaria, Croaţia şi Ungaria.

Pe lângă distribuţia de echipamente, compania oferă servicii de suport tehnic, suport presales, post sales precum şi servicii de training pentru a ajuta partenerii să integreze rapid şi uşor soluţiile oferite.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...