Mega-proiectul gândit de Ion Țiriac în Otopeni va avea și locuințe. Cum va arăta complexul sportiv FOTO

24 10. 2023
complex tiriac

Airport Retail Park Otopeni, Daneridge România, Dongo BV Real Estate și Central Ice Rink, în legătură cu afacerile lui Ion Țiriac, sunt firmele care vor să obțină un Plan Urbanistic Zona (PUZ) pentru un teren de 500.000 de mp de pe strada Drumul Gării Odăi din Otopeni.

PUZ-ul prevede construcția unei zone mixte de comerț, servicii, activități productive mici, nepoluante și locuințe. Este pentru prima oară când în acest proiect este specificată și componenta rezidențială, pe lângă cea sportivă. Pentru terenurile de tenis și complex, companiile au obținut anul trecut certificatele de urbanism, necesare în procesul de avizare pentru construcție.

Economica.net a solicitat mai multe detalii de la Țiriac Imobiliare, însă compania ne-a transmis că nu are comentarii despre acest subiect.

Potrivit intenției de PUZ a celor patru firme pentru obținerea avizului de oportunitate, pe teren este prevăzută și o zonă rezidențială și de învățământ, unde indicatorii arată ca s-ar putea construi locuințe cu înălțime de P+2 sau P+4.

Pe lângă componenta rezidențială, se va construi și complexul Țiriac Sport Center, care include un bazin de înot, terenuri de tenis, dar și sala Nadia, potrivit planurilor realizate de arhitecții de la West Group Architecture.

Ion Țiriac a anunțat că are în plan să investească 100-150 de milioane în campusul din Otopeni, acolo unde omul de afaceri a construit un patinoar. Investiția a mai fost anunțată în urmă cu mai mulți ani. Campusul va avea o piscină olimpică, care va purta numele Cameliei Potec, o sală Nadia Comăneci, dar și o academie de tenis, cu 30 de terenuri de tenis, un hotel și o sală polivalentă.

Ion Țiriac, 84 ani, este cel mai bogat român, potrivit Forbes, cu o avere estimată la două miliarde de euro. La nivel mondial, fostul tenismen se află pe locul 1.485.

Omul de afaceri mai deține și o companie aeriană. Firma Ion Țiriac Air a realizat anul trecut afaceri de 31,7 milioane de lei (6,3 milioane de euro), cu 52% mai mult față de 2021 și dublu față de 2022, arată datele de la Ministerul Finanțelor Publice. Pierderea de anul trecut a fost de 355.000 de euro.

Sursa foto: West Group Architecture