Complexul de lux Silver Mountain din Poiana Braşov se relansează

După ani de stagnare, resortul “Silver Mountain” din Poiana Braşov, lansat în anul 2008 - şi considerat unul dintre cele mai îndrăzneţe concepte imobiliare din România - , atrage din nou interesul investitorilor.
Economica.net - joi, 11 iul. 2013, 07:33
Complexul de lux Silver Mountain din Poiana Braşov se relansează

Mini-statiunea montana, proiect al INR Management Real Estate – companie controlata pana de curand de urmasii omului de afaceri Dan Fischer -, continua sa fie unul dintre cele mai spectaculoase concepte turistice si imobiliare din Romania, desi criza imobiluara a dus la operarea unor modificari in proiectul initial.

Resortul cuprinde apartamente si vile, club, restaurante si un centru SPA, pe langa o serie de amenajari outdoor menite sa faciliteze practicarea sporturilor de iarna sau de vara (ski, tenis, golf).  Contextul economic a dictat insa amanarea construirii unui hotel de 186 de camere, care urma sa fie afiliat retelei Radisson.

Pornit cu ajutorul unei finantari BCR, proiectul “Silver Mountain” si-ar putea regasi cadenta de dezvoltare ce i-ar permite sa se transforme intr-una dintre cele mai atractive locatii turistice din aceasta zona a Europei, cu ajutorul unui investitor interesat in preluarea si rebalansarea afacerii.

Grupul UNI-ASIA  a preluat pachetul de actiuni, printr-o operatiune cu risc ridicat, pre due-dilligence, fiind in acest moment in negocieri cu BCR pentru a gasi solutii de relansare a proiectului si includerea acestuia in circuitul imobiliar si turistic.

Operational si functional, “Silver Mountain” ramane una dintre cele mai mari investitii turistice din Romania, un concept si un proiect al carui potential si dezvoltare merita urmarite.

Intentiile noastre sunt cat se poate de serioase, iar abordarea va fi complet diferita decat cea de acum, care a vizat dezvoltarea unui proiect imobiliar de lux pentru cei cu venituri mari si foarte mari. In conditiile actuale de piata, specialistii nostri sunt decisi sa relanseze proiectul intr-o forma cu totul noua insa, inainte ca acest lucru sa fie posibil, un rol esential il va juca opinia principalului creditor, BCR, care poate sa devina partenerul nostru in acest demers. Dorim sa relansam proiectul insa, evident, nu cu orice pret ci doar daca din punct de vedere business aceasta decizie va face sens pana la capat”, a declarat Bogdan Gheorghiu, managing director UNI-ASIA Group pentru Europa de Est.

Investitorul care a preluat integral pachetul de actiuni reprezinta un grup financiar cu sedii principale in Hong Kong, Singapore, Shanghai si Seoul si care urmareste in planul de dezvoltare participarea in proiecte de anvergura in Uniunea Europeana.  Planurile avute in vedere de noul investitor presupun o abordare total diferita fata de conceptual initial. Se doreste dezvoltarea substantiala a proiectului pentru a adresa noi linii de dezvoltare turistica cu marii operatori de turism din zona Asiatica precum si alte masuri care vor fi anuntate pe durata desfasurarii proiectului.

Te-ar mai putea interesa și
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, a anunţat......
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...