Complexul Hotelier Ciucaş – o oază de sănătate şi relaxare, oferită de Regio

Economica.net - lun, 03 feb. 2014, 04:13
Complexul Hotelier Ciucaş - o oază de sănătate şi relaxare, oferită de Regio

Hotelul Ciucaș din Băile Tușnad a fost renovat și modernizat cu sprijinul Regio prin  construirea unui centru de conferințe și a unui complex de relaxare și agrement unic în zonă.  Noul pachet de servicii a atras turiștii ca un magnet, oferta pentru Revelionul 2013 fiind vândută integral în mai puțin de o săptămână de la lansare.

Servicii diversificate

Complexul Hotelier Ciucaș, cotat la trei stele, este o unitate de cazare cu tradiție. În anul 2004, odată cu achiziţionarea hotelului de către investitorul Raoul Alexandru Habat, hotelul a fost complet renovat și extins prin mansardarea ultimului nivel, unde s-au construit apartamente spațioase, cu băi dotate cu jacuzzi, nivelul serviciilor oferite fiind de patru stele.

“În momentul de față, mulțumită Regio, avem cea mai diversificată paletă de servicii din Băile Tușnad. Proiectul, început în 2010 și finalizat în toamna anului 2013, a constat în extinderea hotelului prin construirea unui complex de agrement și relaxare și a unui centru modern de conferințe. Pe o suprafață de aproximativ 4000 mp am amenajat o zonă SPA, cu piscină, bazin de kinetoterapie, saună uscată și cu aburi, masaj, sală de fitness și salon de înfrumusețare. Tot în extinderea hotelului s-au construit trei săli multifuncționale cu o capacitate de 20-350 de persoane, cu lobby bar, spații tehnice și auxiliare. 12 persoane și-au găsit, aici, un nou loc de muncă”, a spus Paul Habat, manager de proiect.

Proiectul a dus la creșterea calității produselor și serviciilor turistice, prin crearea noilor facilități de agrement și balneo-terapie. Pentru managementul hotelului, acest lucru s-a tradus prin dezvoltarea afacerii: creșterea cifrei de afaceri, a numărului de înnoptări cu aproape 2.000, a duratei medii a sejurului turistic la 6,3 zile și creșterea gradului de ocupare cu 55%.

Şi clienți mulțumiți
 
Chiar dacă lucrările de extindere au fost finalizate acum 4 luni, inaugurarea oficială a hotelului a fost amânată pentru primăvara lui 2014. În acest interval, hotelul a fost ocupat în permanență. “Diversificarea serviciilor a dus la diversificarea clientelei. În acest moment, Complexul Hotelier Ciucaș organizează conferinţe, training-uri şi workshop-uri pentru oamenii de afaceri, centrul de conferinţe având activitate permanentă. Turiștii sunt atrași prin  pachete complexe de servicii turistice, ca: “Decada balneară”, “Săptămâna de refacere”, “Pentru o inimă sănătoasă”, “Relaxare și tonifiere”, “Wellness balnear”, pachete de schi, sărbători tradiționale, Crăciun, Revelion etc.”, ne spune Ileana Colcer, directorul hotelului și responsabilul juridic din echipa de management a proiectului.

Impactul asupra comunităţii locale a fost foarte bun, complexul hotelier devenind un instrument de promovare și creştere a atractivităţii staţiunii Băile Tușnad.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, asupra unei abordări mai dure în relaţia cu China, transmite dpa....
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primul trimestru din 2021 o scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară ...
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, ...
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...