1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

IT&C

Concurenţa condiţionează avizarea tranzacţiei eMAG - PCGarage de vânzarea a patru magazine online din grup

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care magazinul online de electronice PCGarage este preluat de Dante International, operatorul eMAG.ro, cu condiţia vânzării, de către Dante International, a patru magazine online din grupul PCGarage.

29 noi, 2016 | ECONOMICA.net

"Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante Internațional şi, implicit la scăderea presiunii concurențiale pentru anumite categorii de produse", potrivit unui comunicat al autorităţii pentru concurenţă.

Dante International, parte a grupului sud-african Naspers, şi-a luat angajamentul de a ccesiona patru magazine online de elctronice, şi anume www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro şi www.electrofun.ro, se mai spune în comunicat.

De asemenea, compania care deţine eMAG a promis că nu se va implica în activităţile celor patru magazine pe o perioadă de cel puţin zece ani. Cedarea magazinelor către alţi investitori se va face separat sau la pachet, fără întreruperea activităţii, iar Dante International "va depune toate eforturile pentru a menţine viabilitatea economică şi competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători", notează Concurenţa.

În luna aprilie, magazinul online PCGarage, controlat de omul de afaceri Marius Ghenea, a anunţat că devine parte a grupului eMAG.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO