1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Concurenţa investighează posibile înţelegeri între patru jucători din piaţa masei lemnoase

Consiliul Concurenţei a făcut inspecţii inopinate la sediile companiilor Kronospan Romania SRL, Kronospan Sebeş SA, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL, precum şi la două direcţii silvice, respectiv Alba şi Hunedoara. Inspecţiile s-au derulat în cadrul investigaţiei privind posibile înţelegeri între cele patru companii cu scopul împărţirii pieţei/surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara. 

11 feb, 2016 | ECONOMICA.net

"Studiul pe care îl derulăm pe piaţa lemnului indică faptul că există disfuncţionalităţi în acest sector, mai ales în ceea ce priveşte organizarea licitaţiilor. În acest context, analizăm cu atenţie cazurile în care au existat licitaţii cu puţini participanţi, precum şi cele la care preţul de adjudecare a fost foarte scăzut", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.
Reamintim că în luna august 2015, în raportul preliminar al studiului derulat pe piața lemnului, Consiliul Concurenței a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătățirea mediului concurențial în acest sector. Studiul continuă cu analiza tuturor structurilor şi mecanismelor de funcţionare a pieţei primare a lemnului şi identificarea eventualelor disfuncţionalităţi de natură concurenţială.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO