1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

IT&C

Concurenţa vrea să ştie cum îşi aleg românii serviciile de internet, TV şi ce i-ar face să renunţe la abonament

Într-un chestionar prin care încearcă să determine principalele motive de nemulţumire ale românilor în relaţia cu furnizorii de servicii de internet fix, televiziune şi telefonie fixă, Consiliul Concurenţei vrea să ştie cum îşi aleg consumatorii abonamentele sau pachetele de la operatori, cât de mult deranjează scumpirile şi modificările efectuate de companii asupra serviciilor prestate, sau ce îi face pe oameni să renunţe la abonamente şi să se mute la alt furnizor.

26 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Sondajul se adresează persoanelor care deţin abonamente la servicii de internet fix, televiziune sau telefonie fixă şi face departajarea între cei care contractează individual serviciile de care sunt interesaţi şi cei care optează pentru pachete integrate de servicii. Concurenţa vrea să ştie cum analizează consumatorii ofertele din piaţă şi cum îi conving companiile să aleagă pachete de servicii în defavoarea abonamentelor separate.

Concurenţa îi mai întreabă pe consumatori cum ar proceda în cazul unei scumpiri abrupte a abonamentului sau pachetului contractat şi cât de important este conţinutul TV, spre exemplu disponibilitatea canalelor sport, la alegerea furnizorului.

O altă întrebare din chestionar se referă la comportamentul furnizorilor: "V-aţi aflat în situaţia de a solicita un singur serviciu şi vi s-a spus că acesta este furnizat doar împreună cu un altul?".

De asemenea, statul vrea să ştie ce îi face pe consumatorii din România să schimbe furnizorul serviciilor de internet, televiziune şi telefonie fixă şi care sunt nemulţumirile românilor în privinţa procesului de dezabonare/debranşare. Sunt vizate şi costurile de instalare/debranşare.

La final, respondenţii sunt încurajaţi să scrie cu cuvintele lor ce probleme au întâlnit în relaţia cu furnizorii de servicii de internet fix, televiziune şi telefonie fixă.

Chestionarul este disponibil pe site-ul Consiliului Concurenţei şi poate fi completat până la 20 septembrie. Cei interesaţi trebuie să introducă o adresă de email validă, să precizeze judeţul în care locuiesc şi vârsta, ultima formă de învăţământ absolvită şi cu ce furnizori de servicii de internet fix şi televiziune au contracte.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO