Concursul „Cea mai frumoasă faţadă, cel mai frumos balcon şi cea mai frumoasă grădină”, premii în valoare de 214.000 lei

Premii în valoare totală de 214.000 de lei vor fi oferite bucureştenilor în cadrul concursului 'Cea mai frumoasă faţadă' organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, în perioada 16 mai - 26 iunie, informează un comunicat PMB.
Economica.net - mie, 17 mai 2017, 07:49
Concursul

‘Prin acest concurs intenţionăm să stimulăm cetăţenii, firmele, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari să-şi înfrumuseţeze şi ecologizeze imobilele, pentru că ne dorim să avem în Capitală cât mai multe clădiri curate, împodobite cu flori şi plante decorative, cu spaţii verzi aranjate, aşa cum există în oraşe din Franţa, Spania şi Italia, faimoase pentru multitudinea de plante şi flori ce împodobesc spaţiile verzi şi faţadele clădirilor’, a declarat primarul general, Gabriela Firea, citată în comunicat.

Cel mai mare premiu al concursului, care va fi structurat pe trei secţiuni – ‘Cea mai frumoasă faţadă’, ‘Cel mai frumos balcon’ şi ‘Cea mai frumoasă grădină’, este de 5.000 de lei (premiul I), iar cel mai mic va avea valoarea de 500 de lei (menţiune). Premiile vor fi distribuite pe secţiuni şi categorii, respectiv categoria persoane fizice, categoria asociaţii de proprietari /locatari, categoria persoane juridice.

Bucureştenii sunt invitaţi să amenajeze faţadele clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, balcoanele şi spaţiile verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori şi arbuşti ornamentali.

Potrivit regulamentului, se pot înscrie în concurs orice persoană fizică care a împlinit vârsta de 18 ani, asociaţiile de proprietari, asociaţiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociaţiile, fundaţiile şi instituţiile publice, altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, precum şi societăţile comerciale.

Înscrierea şi participarea la concurs, care nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare, se va face prin accesarea de către participanţi a aplicaţiei de concurs disponibilă online pe pagina organizatorului www.pmb.ro, adresa concurs.Pmb.ro.

Participanţii pot încărca minimum trei – maximum cinci fotografii reprezentative ale amenajării, în format jpeg/jpg/png, dintre care cel puţin două de ansamblu realizate din stradă care să permită identificarea lor pe teren şi 1-3 de detaliu.

Totodată, se va completa un scurt text explicativ care să menţioneze: suprafaţa amenajată, conceptul amenajării, vegetaţia utilizată, cromatica, etc.

Concursul ‘Cea mai frumoasă faţadă’ se adresează amenajărilor deja realizate în momentul înscrierii acestora în concurs.

Lucrările din concurs pot fi votate de cetăţeni în perioada 12 – 14 iunie, iar vizitele pe teren ale juriului şi perioada de jurizare sunt programate între 12 şi 18 iunie. Prezentarea şi premierea câştigătorilor va avea loc în perioada 23 – 25 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în criză, ar......
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că mecanismul privitor la implementarea salariului minim european va începe ...
UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte retailerul chinez de modă Shein
UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte retailerul chinez de modă Shein
Comisia Europeană a desemnat, vineri, în mod oficial, comerciantul Shein drept platformă online foarte mare (VLOP) în ...
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, ...