Condrea avea o firmă clonă, Hexi Farma, care a vândut dezinfectanţi de 400.000 de euro spitalelor – GSP

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, avea o firmă clonă, Hexi Farma, care a vândut şi ea dezinfectanţi de 400.000 de euro spitalelor, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, remarcând că autorităţile nu par să ştie de existenţa Hexi Farma, care nu figurează în statisticile privind licitaţiile prezentate după izbucnirea acestui scandal, nefiind vizată nici de ancheta DNA în acest caz.
Economica.net - joi, 09 iun. 2016, 05:42
Condrea avea o firmă clonă, Hexi Farma, care a vândut dezinfectanţi de 400.000 de euro spitalelor - GSP

Hexi Farma a avut 42 de contracte în valoare de 1,36 milioane de lei, în perioada 2007-2015.

Deşi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va publica lista tuturor achiziţiilor de biocide din 2015, în documente apare doar Hexi Pharma. De asemenea, Agenţia pentru Agenda Digitală a României, care administrează SEAP, a făcut publice contractele de achiziţii din perioada 2011-2015, nici de aceaastă dată Hexi Farme neregăsindu-se în listă.

„Ce n-a descoperit statul român nici măcar la şapte săptămîni de la declanşarea scandalului. Ce n-a descoperit statul român nici măcar la şapte săptămîni de la declanşarea scandalului. După binecunoscuta formulă adidas şi adibas, Dan Condrea deţinea Hexi Pharma, dar şi Hexi Farma! Ambele firme au acelaşi sediu social: Bucureşti, Strada Floare Roşie”, scriu jurnaliştii, remarcând că la acea adresă este apartamentul unde a locuit tatăl lui Dan Condrea, fondatorul afacerii Hexi.

Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerţului pe 5 noiembrie 2004, iar proprietari sunt Dan Condrea (70%) şi fosta soţie Laura Georgescu (30%). După despărţirea celor doi, Condrea, care, potrivit fostei soţii, a deposedat-o de „bani, carduri şi alte proprietăţi”, a folosit firma cum a vrut, împingând Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma.

Împuternicită a devenit Felicia Bica, contabila lui Condrea şi sora fostei soţii, cu care se află acum în relaţii glaciale, scrie tolo.ro.

Jurnaliştii spun că, deşi Hexi Farma ar apărea la o căutare în SEAP, este uşor de crezut că este doar o greşeală şi că este vorba tot de Hexi Pharma, mai ales că ambele firme au aceeaşi adresă. Este probabil ca la fel să fi gândit şi autorităţile.

„Nu am ştiut că există o firmă care livra aceleaşi dezinfectante diluate şi care se numeşte Hexi Farma. Am o singură amintire stranie: la un moment dat, în fabrică ne-au dat halate cu Farma, scris cu „F”. Am crezut că e o eroare de scriere”, spune o sursă din Hexi Pharma.

Condrea participa la licitaţii cu ambele firme, astfel încât sunt spitale care le-au avut ca furnizori pe amândouă.

În august 2014, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a luat de la Hexi Farma dezinfectanţi în valoare de 115.000 lei, iar o lună mai târziu a încheiat cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru mâini de 2,9 milioane de lei.

Aceeaşi situaţie a fost şi la Vâlcea şi Târgu Mureş. În septembrie 2014, Spitalul Judeţean de Urgenţă achiziţionează de la Hexi Farma detergent dezinfectant în valoare de 96.000 de lei, iar în octombrie 2014, a încheiat un contract tot pe detergent dezinfectant în valoare de 1,2 milioane de lei pe Hexi Pharma.

Cronologic, ultimul spital care a parafat cu ambele firme este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. În noiembrie 2014, Spitalul din Mureş a achiziţionat antiseptic Povidon iodine 7,5% săpun 1000 ml/flacon, la o valoare totală de 336.000 lei fără TVA (75.944,22 euro) de la Hexi Farma. În decembrie 2015, acelaşi spital încheie un acord cadru de 4.460.000 de lei (1 milion de euro) cu Hexi Pharma.

Abia acum o săptămînă, Hexi Farma şi-a suspendat activitatea.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii resping propunerea Guvernului. Greva continuă
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii ...
Update: Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seară, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate......
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul a aprobat miercuri un proiect ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma ...
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...