Conducerea ASF, aşteptată la audieri în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost convocată, pentru luni, de la ora 16.00, la audieri în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, la cererea grupului PSD.
Economica.net - lun, 24 oct. 2016, 05:06
Conducerea ASF, aşteptată la audieri în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor

„Partidul Social Democrat va convoca pentru audieri luni, 24 octombrie 2016, ora 16.00, conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Decizia a fost luată după aprobarea de către ASF, pe 17 octombrie 2016, a Raportului cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru pagube produse terţilor prin accidente de vehicule. Acest raport, care a fost deja contestat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România, stabileşte tarife maximale pentru poliţele RCA, aruncând povara asupra persoanele fizice deţinătoare de vehicule mici”, a transmis, joi, biroul de presă al PSD.

Social-democraţii avertizează că firmele de asigurări din străinătate au preluat controlul asupra celor autohtone, consecinţa fiind discriminarea transportatorilor români în raport cu concurenţii lor de pe piaţă.

„În acest sens, Liviu Dragnea a cerut ca membrii conducerii ASF să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi să găsească soluţii legislative clare şi nediscriminatorii, care să răspundă aşteptărilor întemeiate ale oamenilor”, mai transmitea PSD.

În 14 septembrie, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a fost audiat în Parlament, pe fondul scandalului privind poliţele RCA. Opt deputaţi au cerut atunci demisia lui Mişu Negriţoiu, printre care şi Adrian Gurzău, care a cerut un vot în cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea şefului ASF.

„Sunteţi în momentul de faţă o persoană care doar dumneavoastră vă legaţi de scaun. Sunteţi pensionar, nu trebuie să vă plângă de milă, aveţi o pensie mai mult decât onorabilă (…) Vă interesează doar să vă asiguraţi un post călduţ la multinaţionale. Sunteţi o ruşine la adresa asiguratorilor”, spunea Adrian Gurzău.

În 27 septembrie, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Adrian Gurzău în dosarul „Carpatica”, pentru trafic de influenţă şi au cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea lui preventivă. Deputaţii au avizat în 4 octombrie doar cererea de arestare preventivă. Procurorii au cerut arestarea lui Gurzău, dar instanţa supremă a respins solicitarea, în 7 octombrie, şi a dispus ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de martor în dosarul „Carpatica”, au declarat sâmbătă, pentru News.ro, surse judiciare.

Te-ar mai putea interesa și
Adrian Volintiru, noul CEO al subsidiarei din România a canadienilor de la DeepRock Minerals, a recrutat noi oameni
Adrian Volintiru, noul CEO al subsidiarei din România a canadienilor de la DeepRock Minerals, a recrutat noi oameni
Candienii de la DeepRock își extind echipa din România, după ce luna trecută l-au numit pe Adrian Volintiru, fostul șef al Romgaz, la conducerea operațiunilor de pe plan local. ...
Viktor Orban a acuzat Uniunea Europeană că se transformă într-un imperiu, care amenință democrația
Viktor Orban a acuzat Uniunea Europeană că se transformă într-un imperiu, care amenință democrația
Premierul ultranaţionalist al Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană se transformă într-un ...
Florin Cîţu le-a cerut prefecților să aibă tot personalul mobilizat în contextul ploilor masive din ultima perioadă
Florin Cîţu le-a cerut prefecților să aibă tot personalul mobilizat în contextul ploilor masive din ultima perioadă
Premierul Florin Cîţu le-a cerut, sâmbătă, prefecţilor să fie pregătiţi pentru a interveni în orice moment, în ...
Sute de zboruri de pe aeroportul din Shenzhen au fost anulate, după ce o angajată a fost diagnosticată cu varianta Delta a COVID-19
Sute de zboruri de pe aeroportul din Shenzhen au fost anulate, după ce o angajată a fost diagnosticată cu varianta Delta ...
Aeroportul din Shenzhen, oraş în sudul Chinei, a anulat sâmbătă sute de zboruri şi a dispus intensificarea verificărilor, ...