Conducerea ASF, aşteptată la audieri în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost convocată, pentru luni, de la ora 16.00, la audieri în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, la cererea grupului PSD.
Economica.net - lun, 24 oct. 2016, 05:06
Conducerea ASF, aşteptată la audieri în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor

„Partidul Social Democrat va convoca pentru audieri luni, 24 octombrie 2016, ora 16.00, conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Decizia a fost luată după aprobarea de către ASF, pe 17 octombrie 2016, a Raportului cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru pagube produse terţilor prin accidente de vehicule. Acest raport, care a fost deja contestat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România, stabileşte tarife maximale pentru poliţele RCA, aruncând povara asupra persoanele fizice deţinătoare de vehicule mici”, a transmis, joi, biroul de presă al PSD.

Social-democraţii avertizează că firmele de asigurări din străinătate au preluat controlul asupra celor autohtone, consecinţa fiind discriminarea transportatorilor români în raport cu concurenţii lor de pe piaţă.

„În acest sens, Liviu Dragnea a cerut ca membrii conducerii ASF să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi să găsească soluţii legislative clare şi nediscriminatorii, care să răspundă aşteptărilor întemeiate ale oamenilor”, mai transmitea PSD.

În 14 septembrie, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a fost audiat în Parlament, pe fondul scandalului privind poliţele RCA. Opt deputaţi au cerut atunci demisia lui Mişu Negriţoiu, printre care şi Adrian Gurzău, care a cerut un vot în cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea şefului ASF.

„Sunteţi în momentul de faţă o persoană care doar dumneavoastră vă legaţi de scaun. Sunteţi pensionar, nu trebuie să vă plângă de milă, aveţi o pensie mai mult decât onorabilă (…) Vă interesează doar să vă asiguraţi un post călduţ la multinaţionale. Sunteţi o ruşine la adresa asiguratorilor”, spunea Adrian Gurzău.

În 27 septembrie, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Adrian Gurzău în dosarul „Carpatica”, pentru trafic de influenţă şi au cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea lui preventivă. Deputaţii au avizat în 4 octombrie doar cererea de arestare preventivă. Procurorii au cerut arestarea lui Gurzău, dar instanţa supremă a respins solicitarea, în 7 octombrie, şi a dispus ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de martor în dosarul „Carpatica”, au declarat sâmbătă, pentru News.ro, surse judiciare.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...