Conducerea ROMATSA a contestat în instanţă legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian anunţată pentru marţi

Regia Autonomă Administraţia Română a Controlorilor de Trafic Aerian - ROMATSA a contestat în instanţă legalitatea grevei anunţate pentru marţi, 30 mai, de către Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), conform portalului Tribunalul Bucureşti.
Economica.net - lun, 29 mai 2017, 19:04
Conducerea ROMATSA a contestat în instanţă legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian anunţată pentru marţi

Şedinţa în care instanţa va judeca pe fond acţiunea pentru constatarea nelegalităţii grevei va avea loc marţi, la ora 8:30, la secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale.

Liderul ATSR, Gabriel Tudorache, a declarat pentru AGERPRES că marţi dimineaţa se va afla la Tribunalul Bucureşti unde se va judeca acest conflict de muncă.

Controlorii de trafic aerian declanşează marţi dimineaţă, la ora 9:00, greva generală, cu şanse, însă, ca protestul să se încheie în câteva ore.

‘Putem să vă spunem cu certitudine că mâine (marţi, n.r.), începând cu ora 9:00, ora locală, va începe greva generală aşa cum am anunţat-o anterior. În urma discuţiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor – n. r.) şi cu reprezentanţii atât ai Ministerului Transporturilor, cât şi ai autorităţilor aeronautice din România, există şanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunţat-o pe perioadă nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt (…)’, a explicat luni, Gabriel Tudorache, la ieşirea de la negocierile cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu managementul ROMATSA.

El nu a putut preciza care vor fi zborurile afectate de greva controlorilor de trafic în condiţiile în care decizia este luată de EUROCONTROL.

Pe de altă parte, chiar dacă este posibil ca greva generală de marţi să fie suspendată într-o oră sau două, conflictul colectiv de muncă nu se va închide, întrucât sunt alte 50 de revendicări ale salariaţilor ROMATSA care trebuie discutate.

Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat luni că va trimite Corpul de Control la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate în presă în ultima perioadă.

Potrivit ministrului, ROMATSA nu este în pericol să intre în faliment şi nici nu sunt probleme pe partea de siguranţă aeronautică.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...