1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

News

Conducerea Senatului a respins dezbaterea în procedură de urgenţă a iniţiativei cetăţeneşti privind definirea familiei

Biroul Permanent al Senatului a respins, luni, cererea senatorului PMP Haralambie Vochiţoiu de dezbatere în regim de urgenţă a proiectului de iniţiativă cetăţenească pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, şi nu ca uniunea dintre soţi, cum e prevăzut în prezent în legea fundamentală.

31 oct, 2016 | News.ro

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent, că solicitarea senatorului Haralambie Vochiţoiu, aflată pe ordinea de zi a conducerii Senatului, a fost respinsă, în urma consultării preşedintelui Comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL).

"S-a depus. Noi am discutat cu Comisia juridică. Preşedintele Comisiei juridice a spus că este imposibil să se facă înainte de 15 noiembrie şi s-a respins", a declarat Ioan Chelaru.

Senatorul PMP Haralambie Vochiţoiu a cerut, săptămâna trecută, în plenul Senatului, ca proiectul de iniţiativă cetăţenească privind stabilirea definiţiei familiei în Constituţie ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie să fie adoptat în regim de urgenţă în Parlament, pentru ca, pe 11 decembrie, la alegerile parlamentare, să se desfăşoare şi referendumul pentru modificarea Constituţiei în acest sens.

Haralambie Vochiţoiu a cerut ca proiectul privind iniţiativa cetăţenească, semnată de 3 milioane de români, care stabileşte definiţia familiei ca întemeiată de către un bărbat şi o femeie, să fie adoptat urgent de comisia de revizuire a Constituţiei.

Vochiţoiu a mai spus că, după adoptarea în Parlament a proiectului de lege, pe 11 decembrie, la alegerile parlamentare, ar urma să aibă loc şi referendumul de revizuire a Constituţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO