Conflict în Ucraina: Şase soldaţi ucraineni, ucişi în estul separatist al Ucrainei în ultimele 24 de ore

Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi şi încă 12 răniţi în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei, unde se înregistrează o recrudescenţă a tensiunilor în pofida armistiţiului în vigoare, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Andrii Lâsenko, potrivit AFP şi EFE.
Economica.net - mar, 14 apr. 2015, 11:34
Conflict în Ucraina: Şase soldaţi ucraineni, ucişi în estul separatist al Ucrainei în ultimele 24 de ore

Aceste noi pierderi suferite de armata ucraineană, cele mai mari într-o zi după bătălia de la Debalţevo, survin după ce un soldat a fost ucis şi un altul rănit în lupte la sfârşitul săptămânii trecute. De cealaltă parte, rebelii proruşi au raportat patru civili răniţi.

‘Situaţia în zona operaţiunii antiteroriste este instabilă. Provocările armate ale inamicului continuă practic pe întreaga linie a frontului’, a afirmat Lâsenko, care a denunţat utilizarea de către forţele proruse a unor mortiere de calibru mare şi tancuri.

Mai devreme, comandamentul forţelor guvernamentale în zona de conflict a indicat că luni, între ora 18.00 şi miezul nopţii, insurgenţii au lansat 26 de atacuri de-a lungul liniei de separare a forţelor.

‘Situaţia cea mai tensionată se înregistrează în regiunea Doneţk, unde inamicul a atacat cu tiruri de mortier, tancuri şi lansatoare automate de grenade poziţii ale militarilor ucraineni lângă Peski, Avdeievka, Opâtnoe’ precun şi alte obiective, potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt.

La rândul său, liderii miliţiilor proruse din Doneţk au acuzat armata Kievului de încălcarea armistiţiului de 60 de ori în ultimele 24 de ore, conform EFE. ‘Poziţiile noastre au fost atacate cu tot felul de arme. Pierderile suferite: un mort şi cinci răniţi’, potrivit unui comunicat al rebelilor din Doneţk difuzat de agenţia lor de presă DAN.

Un jurnalist al postului de televiziune al armatei ruse Zvezda, Andrei Lunev, a fost grav rănit în urma exploziei unei mine capcană în apropierea localităţii Şirokino, în sudul regiunii Doneţk, teatrul unor violenţe permanente.

Şirokino este situat pe malul Mării de Azov, între oraşele Novoazovsk, controlat de miliţiile separatiste, şi Mariupol, cu aproape jumătate de milion de locuitori, aflat sub controlul guvernului de la Kiev.

Reprezentanţii Ucrainei, ai separatiştilor proruşi şi mediatori OSCE intenţionează să organizeze marţi o videoconferinţă pentru a discuta respectarea şi aplicarea planului de pace convenit în luna februarie la Minsk.

Potrivit ultimului raport al ONU, mai mult de 6.000 de persoane, deopotrivă civili şi combatanţi, au fost ucişi în estul Ucrainei în anul care s-a scurs de la începerea conflictului armat.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele sale facilităţi de export la nivel mondial, urmând să producă anual......
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...