1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Conflict Ucraina: Hollande, Merkel şi Putin au sosit la Minsk pentru summitul ultimei şanse

Preşedintele francez Français Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au sosit miercuri la Minsk pentru summitul 'ultimei şanse' în vederea găsirii unei soluţii la conflictul din estul Ucrainei, informează AFP. Şi preşedintele rus Vladimir Putin a ajuns miercuri la Minsk, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de Agerpres.

11 feb, 2015 | Agerpres
(update 11 feb, 2015 18:36) Minsk: Întâlnire Merkel-Hollande-Poroşenko, înainte de negocierile cu Putin - delegaţia franceză
Preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel, sosiţi miercuri la Minsk, vor avea mai întâi în capitala belarusă o întâlnire cu liderul ucrainean Petro Poroşenko, după care vor urma negocierile cu şeful statului rus Vladimir Putin, în cadrul summitul ultimei şanse, au indicat surse din delegaţia franceză, citate de AFP.


Avionul liderului de la Paris a aterizat pe aeroportul din Minsk puţin înainte de ora 15.00 GMT, urmat la câteva minute de sosirea aeronavei cancelarului german. Mai târziu, a ajuns şi liderul rus.

Cei trei şefi de stat urmează să se deplaseze în aceeaşi maşină către palatul prezidenţial din capitala belarusă unde va avea loc reuniunea cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Întâlnirea de la Minsk are loc după o săptămână de intense consultări diplomatice pe subiectul iniţiativei de pace lansate de Berlin şi Paris, în contextul în care situaţia din estul Ucrainei a devenit tot mai critică în ultima perioadă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO