Confruntarea dintre Europa și Moscova aduce „prejudicii majore” afacerilor Germaniei din Rusia

Este ceea ce susține camera de comerţ exterior germano-rusă, un grup reprezentând 800 de companii ce oferă suport firmelor germane ce operează în Rusia.
AGERPRES - sâm, 17 mai 2014, 06:35
Confruntarea dintre Europa și Moscova aduce

Confruntarea Europei cu Moscova asupra Ucrainei are deja un impact major asupra afacerilor germane în Rusia şi impunerea de sancţiuni economice ar provoca prejudicii de durată industriei, avertizează un document confidenţial trimis guvernului german de un grup de lobby de afaceri, relatează agenţia Reuters.

Documentul provenind de la camera de comerţ exterior germano-rusă, un grup reprezentând 800 de companii ce oferă suport firmelor germane ce operează în Rusia, subliniază gradul de preocupare printre companiile germane asupra crizei din Ucraina.

El sugerează de asemenea că industria îşi intensifică eforturile pentru a descuraja guvernul cancelarului Angela Merkel să insiste asupra unor sancţiuni mai dure.

Merkel a avertizat cu mai multe măsuri punitive împotriva Rusiei dacă alegerile prezidenţiale din Ucraina, programate la 25 mai, sunt perturbate.

‘Destabilizarea tot mai mare a Ucrainei şi confruntarea diplomatică pentru o soluţie comună au deja un impact masiv asupra afacerilor germane în Rusia’, avertizează acest ‘document de poziţie’ de două pagini din data de 7 mai.

‘Sancţiunile economice mai profunde ar conduce la o situaţie în care contractele vor fi tot mai mult acordate firmelor locale, proiectele suspendate sau întârziate de partea rusă, iar industria şi politicienii ruşi s-ar întoarce spre Asia, în special China’, mai afirmă documentul.

El notează că pierderea cotei de piaţă pentru firmele germane şi europene ar fi ‘pe termen lung şi durabil’, provocând ‘prejudicii ireparabile’ poziţiei competitive a Germaniei în Rusia.

Documentul adaugă că acest lucru ar conduce la pierderi de locuri de muncă în Germania şi ar lăsa companiile vulnerabile la cereri de ‘compensaţii masive’ dacă vor fi forţate să rupă contractele cu partenerii ruşi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Industria de jocuri video din România a dezvoltat peste 20 de titluri și a generat o cifră de afaceri de 218 milioane de dolari în 2020
Industria de jocuri video din România a dezvoltat peste 20 de titluri și a generat o cifră de afaceri de 218 milioane ...
Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească susținut de la an la an, și ca număr de producții ...
Cîţu: Joi, într-o şedinţă de guvern, vom suplimenta bugetul pentru voucherele acordate celor vaccinaţi
Cîţu: Joi, într-o şedinţă de guvern, vom suplimenta bugetul pentru voucherele acordate celor vaccinaţi
Premierul interimar Florin Cîţu a declarat că joi urmează să fie aprobată, într-o şedinţă de guvern, suplimentarea ...
Virgil Popescu: Din punctul de vedere al ELCEN, în Bucureşti nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic
Virgil Popescu: Din punctul de vedere al ELCEN, în Bucureşti nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic
Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri că, din punctul de vedere al ELCEN, în Bucureşti ...