1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Congresmenii americani şi-au intensificat miercuri atacurile împotriva Facebook în legătură cu Libra

Congresmenii americani şi-au intensificat miercuri atacurile împotriva Facebook în legătură cu criptomoneda Libra, după audierile din ziua precedentă în care senatorii au condamnat proiectul, afirmând că Facebook nu a dovedit că este de încredere, transmite Reuters citat de News.ro.

18 iul, 2019 | News.ro

Compania de media socială încearcă să obţină sprijinul Washingtonului, după ce a şocat autorităţile de reglementare şi parlamentarii cu anunţul din 8 iunie că speră să lanseze o nouă monedă digitală numită Libra, în 2020.

Facebook este criticată de oficiali şi autorităţi de reglementare din Statele Unite şi străinătate, care se tem că adoptarea pe scară largă a monedei digitale de cei 2,38 de miliarde de utilizatori ai Facebook at putea să destabilizeze sectorul financiar.

”Am îngrijorări serioase faţă de planurile Facebook de a crea o monedă digitală şi un portofel digital. Dacă planurile Facebook se vor concretiza, compania şi partenerii săi vor avea o putere economică imensă care ar putea destabiliza monedele”, a afirmat Maxine Waters, preşedintă a Comisiei pentru servicii financiare din Camera Reprezentanţilor, în remarcile de deschidere a şedinţei.

Parlamentarii din Comisia pentru servicii financiare l-au audiat pe David Marcus, directorul Facebook care coordonează proiectul Libra. Acesta a fost audiat marţi de Comisia bancară din Senat, în legătură cu riscurile implicate de Libra pentru confidenialitatea datelor, protecţia consumatorilor şi controlul spălării banilor.

Audierea din Congres de miercuri a fost şi mai tensionată. Citeşte mai departe pe News.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO