Congresul Mondial al Mobilelor, Barcelona 2019: toate telefoanele pe care le aşteptăm de la cel mai mare show din lume

Congresul Mondial al Mobilelor (Mobile World Congress - MWC) are loc la Barcelona şi este cel mai mare eveniment dedicat telefoanelor mobile din lume al anului și este, de asemenea, locul unde mulți dintre cei mai buni producători de telefoane Android vor dezvălui flagship-urile pentru anul 2019.
Lidia Neagu - Dum, 24 feb. 2019, 19:15
Congresul Mondial al Mobilelor, Barcelona 2019: toate telefoanele pe care le aşteptăm de la cel mai mare show din lume

Pentru giganţii tech ai lumii, MWC este momentul să impresioneze consumatorii şi să concureze cu companiile rivale pentru a demonstra cine va domina piaţa.

Chiar dacă show-ul telefoanelor are loc la Barcelona, Samsung a dezvăluit săptămâna trecută cea mai recentă generație de smartphone-uri Galaxy (S10, S10 +, S10e și telefonul pliabil Galaxy Fold), pentru a evita inflaţia de ştiri despre smartphone-uri.

De asemenea, Huawei intenționează să găzduiască un alt eveniment major la Paris, după MWC, pe 25 martie, unde va dezvălui următoarea generație a gamei de telefoane din seria P şi anume P30.

Cu toate acestea încă există o mulțime de dispozitive noi care urmează să fie anunțate în următoarele câteva zile sau care au fost prezentate deja dumincă, cu o zi înainte de deschiderea oficială.

Mate X, smartphone-ul pliabil de 5G al Huawei de 2.300 de euro

La o săptămână după Samsung, Huawei, cel de-al doilea producător de telefoane din lume, după volumul de vânzări, a prezentat duminică un smartphone pliabil cu 5G în cadrul unei conferinţe de presă la MWC.

Telefonul are ecran AMOLED, cântăreşte 400 de grame şi are 6,6 inci când este închis şi se transformă într-o tabeltă de 8 inci atunci când este deschis, iar bateria are o capacitate de 4.500-mAh, peste cea de la telefonul pliabil al celor de la Samsung, care are 4.380 mAh.

Viziunea Huawei pentru Mate X este un telefon pe care îl folosiți în cea mai mare parte în poziția „închis”, dar se deschide atunci când doriți să va distrați sau să fiţi mai productivi. Există un ecran pe spate care ar putea fi util pentru a face selfies: cele patru camere din spate ale telefonului au fost dezvoltate împreună cu Leica.

Viteza 5G este importantă, astfel că Mate X foloseşte procesorul companiei Kirin 980 folosit în seria Mate 20 și un modem de 5G, Balong 5000, care este mai rapid decât modemul Qualcomm 5G (X50) care echipează majoritatea smartphone-urilor de 5G din acest an. Huawei spune că Mate X va descărca conținut de patru ori mai rapid decât actuala conexiune 4G, deci aproximativ 1GB în trei secunde. 

Specificaţii:

Configurația 1: afișaj frontal de 6,6 inci (rezoluție 2,480×1,148 pixeli)
Configurația 2: afișaj spate de 6,38 inci (rezoluție 2,480×892 pixeli)
Configurație 3: Ecran OLED interior de 8 inci (rezoluție 2.480×2.200 pixeli)
Stocare de 512 GB, memorie 8GB de RAM
Cititor de amprentă integrat în butonul de alimentare
55W Huawei SuperCharge. 30 de minute de încărcare pentru o durată de viață a bateriei de 85% (de la zero)
Modul cu ecran separat
Culoare: albastru interstelar

LG V50 ThinQ 5G şi G8 ThinQ

Compania sud-coreeană LG va dezvălui o mulțime de smartphone-uri la MWC, incluzând două dispozitive mid-range (Q60 și K50) și două flagshipu-uri, V50 ThinQ 5G și ThinQ G8.

Cu v50, LG ar putea fi unul dintre primii producători de smartphone-uri care să aibă un telefon cu capacitate de 5G pe piață.

Designul ambelor telefoane este foarte asemănător – un mic notch în partea de sus, o „bărbie” de dimensiuni mari în partea de jos a dispozitivului și un cititor de amprente pe spate – cele două diferențe principale fiind cele trei camere de pe spate pentru modelul V50 versus două pe G8 și un afișaj vibrat pe G8 care acționează ca difuzor.

Nokia 9 PureView

Telefoanele inteligente Nokia, realizate sub licenţa HMD Global, au avut parte o revenire formidabilă în ultimii doi ani, devenind unul dintre primele zece branduri de smartphone-uri din lume la nivel global.
La MWC, HMD va prezenta Nokia 9 PureView cu nu mai puțin de cinci camere pe spate. Acesta va fi alimentat de procesorul flagship Snapdragon de la Qualcomm (845) de anul trecut, include un cititor de amprente in-display şi două rame mari pe partea superioară şi inferioară a telefonului, ceea ce poate fi un pic dezamăgitor pentru unii.
De asemenea, va dezvălui trei telefoane de buget (4.2, 3.2, 1 Plus), care reprezintă actualizări hardware ale liniilor existente.
 

OnePlus 7 5G

Startup-ul chinez, care este cunoscut pentru vânzarea de telefoane pilot la prețul unui dispozitiv de tip middlerange, va arăta un prototip al viitorului telefon 5G care va fi alimentat de ultimul procesor Snapdragon 855 Qualcomm și de modemul X50 5G, același „kit” este utilizat în telefoanele 5G produse de LG, Oppo și Samsung (versiunea americană).

Nu se ștue prea multe despre specificațiile telefonului, dar se pare că telefonul OnePlus 5G va avea un design pe tot ecranul fără notch și că aparatul de fotografiat pentru selfie va fi în interiorul dispozitivului, fie ca ceea ce a făcut compania sora Vivo cu Vivo Nex S – sau va include un al doilea afișaj mai mic în spate, similar cu Nubia X.

Oppo

Producătorul chinez a anunțat duminică că va lansa în primăvară (în al doilea trimestru al lui 2019) un telefon cu 5G alimentat de modemul Qualcomm X55, precum și un alt telefon cu trei camere pe spate, un teleobiectiv 10X, obiectiv cu cameră de 48 megapixeli și o lentilă ultra-largă de 120 de grade.

Sony Xperia 1

Gigantul japonez de electronice va lansa patru noi telefoane mobile Xperia la MWC, inclusiv modelul Xperia 1, Xperia 10 Plus și 10 și Xperia L3.

Din nefericire, aceste telefoane sunt dezamăgitoare, potrivit jurnaliştilor de la Forbes, cu rame mult mai mari decât concurenții săi și nu vin cu nimic care să se deosebească cu adevărat pe piața aglomerată a smartphone-urilor.

Xiaomi 5G

Compania chineză a prezinst oficial o versiune cu 5G a smartphone-ului său Mi-3 all-screen, care a fost pe standul Qualcomm de la CES 2019 și are un mecanism de alunecare pentru a afișa camera selfie din interiorul aparatului.

Xiaomi va arăta, de asemenea, un prototip al telefonului său pliabil, precum și modelul de 6,4 inci Mi 9, care a fost lansat săptămâna trecută în China și care are cel mai recent procesor Qualcomm Snapdragon 855, un mic notch în formă de lacrimă, un cititor de amprente în ecran, trei camere pe spate şi încărcare super-rapidă.

ZTE Axon 5G

Gigantul chinez de telecomunicații care a lansat un smartphone pliabil în urmă cu mai puțin de doi ani, Axon M, va dezvălui un telefon de 5G folosind chip-urile Qualcomm pe care speră să le comercializeze în primele șase luni ale anului 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Şantierul Naval Orşova a semnat un contract de 4 milioane de euro cu o firmă olandeză pentru construirea unei nave fluviale
Şantierul Naval Orşova a semnat un contract de 4 milioane de euro cu o firmă olandeză pentru construirea unei nave fluviale
Şantierul Naval Orşova a încheiat un contract în valoare de 4,05 milioane de euro cu compania olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding B.V. pentru construcţia şi livrarea unei nave fluviale. ...
Primul restaurant Popeyes din Buzău se deschide luni
Primul restaurant Popeyes din Buzău se deschide luni
Primul restaurant Popeyes din Buzău se va deschide luni, 29 iulie 2024. Acesta este situat în zona food-court din cadrul ...
Mercedes-Benz își modifică în jos estimările privind marja de profit din acest an, după rezultatele slabe înregistrate în trimestrul II
Mercedes-Benz își modifică în jos estimările privind marja de profit din acest an, după rezultatele slabe înregistrate ...
Grupul german Mercedes-Benz şi-a redus previziunile privind marja anuală de profit, după vânzările slabe din trimestrul ...
România rămâne în procedura de deficit excesiv
România rămâne în procedura de deficit excesiv
Consiliul Uniunii Europene a deschis vineri proceduri oficiale contra statelor membre UE care se confruntă cu un deficit ...