1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Congresul SUA îndeamnă din nou NATO să cumpere navele Mistral destinate Rusiei

Un grup de congresmeni americani a îndemnat din nou Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), într-un apel adresat secretarului general al acesteia Jens Stoltenberg, să cumpere navele militare Mistral pe care Franţa le construieşte pentru Rusia, informează RIA Novosti.

07 noi, 2014 | Agerpres

'Acordăm atenţie dificultăţilor financiare cu care s-ar putea confrunta Franţa în cazul în care va renunţa în mod just să livreze nave Rusiei şi din acest motiv îndemnăm din nou NATO să le cumpere sau să le ia în arendă', se spune în comunicatul congresmenilor americani adresat lui Jens Stoltenberg, comunicat citat de publicaţia The Hill.

La sfârşitul lui mai, congresmenii au adresat o cerere asemănătoare fostului secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. La fel ca atunci, printre semnatarii scrisorii figurează şeful delegaţiei americane la Adunarea Parlamentară a NATO, Mike Turner, şi democratul Eliot Engel, membru al Comisiei pentru politică externă din cadrul Congresului, scrie Agerpres.

Premierul francez Manuel Valls a declarat joi că, deocamdată, nu au fost întrunite condiţiile pentru livrarea către Rusia a unor nave portavion şi portelicopter de tip Mistral.

Potrivit preşedintelui francez Francois Hollande, principala condiţie pentru livrarea unei asemenea nave o constituie încetarea reală a schimbului de focuri în Ucraina, precum şi existenţa unui acord privind reglementarea politică a crizei.

Anterior, în mass-media a apărut informaţia conform căreia termenul de livrare a primei nave Mistral către Rusia ar putea fi amânat cu trei luni, o asemenea posibilitate fiind prevăzută în contract.

Contractul privind livrarea a două nave de război de tip Mistral către Rusia a fost încheiat între compania franceză DCNS şi 'Rosoboronexport' în 2011. Valoarea contractului se ridică la 1,2 miliarde de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO