Conservatori nemţii vor să-i amprenteze pe românii şi bulgarii care vin în Germania pentru ajutoare sociale

Dezbaterea privind imigranţii români şi bulgari care vor ajunge în Germania a atins un nou nivel vineri, când politicieni conservatori de rang înalt au cerut amprentarea lor pentru a-i împiedica să primească indemnizaţii sociale, relatează AFP.
Economica.net - vin, 03 ian. 2014, 14:32
Conservatori nemţii vor să-i amprenteze pe românii şi bulgarii care vin în Germania pentru ajutoare sociale

„Imigranţii care vin în Germania doar pentru Hartv IV (indemnizaţii de şomaj), alocaţii pentru copii şi asigurări de sănătate trebuie trimişi rapid în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple trebuie să ne gândim la amprentarea lor”, a declarat preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, Elmar Brok, pentru cotidianul Bild.

Brok, un membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a fost criticat de partidul său pentru aceste comentarii.

Armin Laschet, vicepreşedinte al CDU, a declarat că ideea „este în dezacord cu o Europă deschisă”.

Disputele din cadrul Guvernului de „mare coaliţie” condus de Merkel pe tema sosirii în Germania a românilor şi bulgarilor după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii s-au înregistrat până în prezent între social-democraţi şi aliatul bavarez al CDU, CSU, care a adoptat o atitudine mai dură în privinţa imigraţiei.

Dar comentarii lui Brok au provocat fricţiuni în cadrul CDU.

Regina Görner, un membru al comitetului de conducere al CDU, a descris cererile CSU de restricţii pentru români şi bulgari drept „absurde”.

CSU vrea să le facă mai dificil accesul noilor imigranţi români şi bulgari la generosul sistem de protecţie socială din Germania.

Între timp, social-democraţii au calificat aceste cereri drept populism.

Datele oferite de Agenţia federală pentru ocuparea forţei de muncă arată că 0,6 la sută dintre alocaţiile de şomaj merg către români şi bulgari. În perioada septembrie 2012 – august 2013, persoanele din cele două ţări au pretins 172 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar joi, 20.01.2022
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar joi, 20.01.2022
Leul a început ziua la valori apropiate de cele anunţate la cursul BNR, în comparaţie cu principalele valute.
Nicușor Dan despre greva de la STB: Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări. Nu există un risc ca această societate să intre în insolvență sau faliment
Nicușor Dan despre greva de la STB: Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări. Nu există un risc ...
Angajații STB sunt în grevă, iar primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că STB a depus la Tribunalul București ...
Biden: Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste state
Biden: Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului ...
Preşedintele SUA Joe Biden a declarat într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia ...